Fredrik Larsson tvåa i första racet på Mantorp

Publicerad 25 juni 2015, 19.54 av WestCoast Racing.

Från tredje startruta kunde Fredrik Larsson ta en andraplats i det första av två kvällsrace på Mantorp Park. Fredrik tog en placering redan i starten och han kunde sen hålla placeringen loppet igenom. En säkerhetsbil i mitten av loppet gav Fredrik en ny chans på ledningen men säkerhetsbilen var inte något som Fredrik önskade sig.
– Faktiskt inte, jag tyckte jag hade flåset uppe då, menade Fredrik. I början hade jag ingen chans, Thed såg ut att få däcken att fungera bättre i början och han fick en lucka. Sen fick jag upp farten i mina och i omstarten var det likadant igen, det tog lite tid för mig att få upp farten igen och jag sov dessutom i omstarten så jag hade händerna fulla med att försvara mig mot Ekblom istället. Det blev ändå bra med poäng och en bra start på dagen.

Erik Jonsson tog två poäng med en nionde i det första och nu startar han i pole i kvällens sista race.
– Jag ville ha ett helt race och det fick jag inklusive poäng. Nu ser jag fram emot det sista racet ikväll som kommer bli händelserikt men jag har en bra startposition.

Resultat – STCC, race 1 Mantorp:

1. Thed Björk, Polestar Racing, 21:00.211
2. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +1.782
3. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +2.388
4. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +7.453
5. Richard Göransson, Team Tidö, +8.957
6. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +9.884
7. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +10.784
8. Erik Johansson, Team Kia, +11.324
9. Erik Jonsson, Sportpromotion , +12.922
10. Kevin Aabol, Team Kia, +17.628
11. Roger Samuelsson, Team Tidö, +28.697
DNF. Emelie Liljeström, Team Kia, DNF

Senaste nyheterna