Jobbig midsommarhelg i Ryssland

Publicerad 22 juni 2015, 08.31 av WestCoast Racing.

Delar av WestCoast Racing firade midsommar i Ryssland där sjunde helgen i TCR International avgjordes. Det blev en tuff helg för teamet i Sochi där banan inte lämpade sig för den extravikt som teamet hade i sina Honda efter senaste helgernas framgångar.

Både Gianni Morbidelli och Kevin Gleason hade extravikt i sina bilar och redan under träningarna och kvalet stod det klart att man hade svårt att få till topptiderna. Även Ildar Rakhmatulin som gjorde ett inhopp i teamets tredje Honda den här helgen hade svårt att få till konkurrenskraftiga tider. Ljusglimten var att Gleason tack vare den omvända startordningen kunde säkra pole position till det andra heatet.

I det första heatet var Morbidelli bäst placerade WestCoast Racing-förare med en sjundeplats med Kevin Gleason strax bakom sig.

I det andra heatet kunde Morbidelli inte komma till start efter att ett sent problem med turbon upptäcktes och han tvingades stå vid sidan om. Gleason kom till start och startade från pole men tappade ett par platser i början av heatet och var därefter involverad i flera fighter. Det blev till slut en sjätteplats för amerikanen.
– Jag hade en seg start på helgen med en 23 timmar lång resa hit och till en bana jag aldrig sett eller kört på innan, konstaterade Gleason. Oddsen var lite emot mig från start. Trots att vi hade max vikt i bilen kunde jag matcha Gianni tidsmässigt i första racet. I det andra visade jag att jag blir starkare i race situationer, särskilt när det gäller att försvara min position. Vi förlorade inte alltför mycket i mästerskapet den här helgen med tanke på att vi ändå tog poäng i båda racen vilket det var flera andra som inte gjorde.

Gianni Morbidelli lämnade Ryssland med en sjundeplats som bästa och enda resultat.
– Vi kämpade med att få till en bra set up hela helgen och jag hade mycket understyrning vilket verkar vara fallet när det är väldigt varmt. Jag gjorde vad jag kunde men det var inte tillräckligt och turbofelet i det andra racet gjorde att vi tappade i mästerskapet, sammanfattade italienaren.

WestCoast Racings teamchef James Nixon sammanfattade teamets midsommarhelg i Ryssland.
– Vår tuffaste helg i mästerskapet så här långt. Det här var antagligen den värsta banan att ha mycket vikt i bilarna på och dessutom hade vi mekaniska problem på Giannis bil som vi trots hårt arbete från alla i teamet inte lyckades lösa. Vi tar nya tag till Red Bull Ring och jag hoppas vi ska kunna testa lite innan dess.

Nästa race i TCR International Series är på Red Bull Ring i Österrike som ersätter racet i Argentina. Resultat från helgen finns på http://tcr-series.com/index.php/events/item/sochi-autodrom-russia.

Senaste nyheterna