Kevin Gleason vinner och Morbidelli utökar i mästerskapet

Publicerad 1 juni 2015, 15.53 av WestCoast Racing.

Amerikanen Kevin Gleason vann sitt första TCR International-race när TCR International körde på Salsburgring. Det var också WestCoast Racings tredje raka seger efter Morbidellis dubbelseger i mästerskapet.

Kevin Gleason gav sig själv bästa möjliga utgångsläge med pole position och en felfri start följdes upp av en felfri körning i racet där Kevin Gleason hökk SEAT-föraren Stefano Comini bakom sig hela racet.

– Jag är väldig glad för den här segern och att vara del av ett så bra team, sa Gleason efteråt. Efter två pole och två pallplatser så här långt kände jag att jag verkligen behövde ta steget högst upp på pallen och det känns fantastiskt både för mitt mästerskap men också alla som har hjälpt mig att kunna göra det här idag.

Efter sina två segrar på Monza hade Gianni Morbidelli 30 kg extra vikt i bilen och han hade händerna fulla hela helgen. I det första racet slogs han med flera SEAT och kunde ta en femteplats och värdefulla poäng i mästerskapet. I det andra racet lyckades Morbidelli trots en start från femte startled säkra en tredjeplats vilket gjorde att han utökade sin ledning i mästerskapet den här helgen.

Kevin Gleason hade ett tuffare andra race där han startade i femte led med Morbidelli tack vare den omvända startordningen till race 2. Han blev påkörd i starten och hamnade sist men kunde sen kämpa sig upp till en sjätteplats och satte längs vägen racets bästa varvtid, fjärde raka gången han lyckades göra det.

För Ukrainararen Igor Skuz, som firade sin födelsedag på Salzburgring, men fick ingen vidare födelsedag. Han snurrade i det första racet i hög fart och förstörde däcken och tvingades bryta och det blev heller ingen målgång i det andra racet efter en kollision med Bas Schouten efter att innan dess blivit påkörd i starten och tappat många placeringar.

WestCoast Racings Greger Petersson var överlag nöjd med teamets helg i Österrike.

– Kevin Gleason gjorde en väldigt mogen körning, jämn och säker utan ett misstag från start till mål. Han och alla som jobbar på hans bil förtjänar verkligen den här segern. Gianni kunde utöka sin ledning i mästerskapet med en stabil helg. Vi har anledning att vara glada efter den här helgen, sammanfattade Greger.

TCR International fortsätter nu till Ryssland och Sochi Autodrom för nästa deltävling som hålls 20-21 juni.

Senaste nyheterna