WestCoast förväntar sig hård fight i Österrike

Publicerad 29 maj 2015, 12.06 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing förväntar sig att få kämpa hårt om topplaceringarna i helgens TCR International-race på Salzburgring i Österrike.

På Monza förra helgen blev det full pott för Gianni Morbidelli med två segrar och pole position. Det betyder att han har 30 extra kg i bilen i helgens tävlingar, en bana där han tog pole position i WTCC ifjol.

– Jag tror vi kommer att ha två bra race på Salzburgring som är ytterligare en gammaldags bana med långa raksträckor och snabba kurvor, säger Morbidelli. Det är i de snabba kurvorna vår Honda är riktigt bra men 30 extra kg kommer att påverka negativt och jag är inte säker på hur stor effekt det kommer att ha och vad som är möjligt. Vi trodde helt ärligt aldrig att vi skulle lyckas så bra som vi gjorde på Monza men vi tog maximalt antal poäng och det var en perfekt helg. Jag måste återigen tacka WestCoasts mekaniker och ingenjörer som gav mig en bil som fungerade så bra. Teamet arbetar hela tiden hårt och jag uppskattar verkligen allt de gör för att vi ska kunna göra bra resultat.

Kevin Gleason hade höga förhoppningar inför Monza men punktering både i kval och race förstörde mycket av hans chanser. Han visade med snabbaste varv att han ändå hade farten för att vara med och slåss om topplaceringarna. Ukrainaren Igor Skuz gjorde sin bästa helg i TCR med snabba tider på träningarna och en sjätteplats som bästa raceresultat.

Teamchef Greger Petersson ser fram emot tävlingarna i Österrike.

– Giannis segrar på Monza krävde ett hårt arbete för även om vi hade de snabbaste bilarna i kvalet så var det väldigt jämnt i racen med fyra bilar i bredd vid vissa tillfällen, säger Greger. I slutändan var det Giannis erfarenhet som fällde avgörandet och med 30 extra kg i helgen kommer det inte att bli lättare för honom. Jag tror mycket på Kevin som hade bästa varvid på Monza och det var endast punkteringarna som hindrade honom från riktigt bra resultat. Igor gjorde också stora framsteg i Italien och jag kan se båda vara med och slåss i toppen men konkurrensen är hård och jag förväntar mig att det blir en nagelbitare på Salzburgring.

Senaste nyheterna