Två segrar av två möjliga för Morbidelli på Monza

Publicerad 25 maj 2015, 18.11 av WestCoast Racing.

Det blev två segrar från två race för WestCoast Racing på Monza i TCR International Series.

Gianni Morbidelli utnyttjade sitt hemmarace på bästa möjliga sätt genom att ta pole position och vinna det första racet för att sen från en tiondeplats på gridden även lyckas vinna söndagens andra race.

Helgen inleddes bra med Morbidelli, Kevin Gleason och Igor Skuz bra med på träningarna vilket bådade gott inför lördagens kval. Där var Morbidelli oslagbar och han tog pole position och hans enda utmanare såg ut att vara teamkamraten Gleason. Amerikanen drabbades dock av en punkteringen i snabba Lesmo 1-kurvan och körde av vilket betydde att Gleason istället tvingades starta sist i båda racen. Igor Skuz stod för sin bästa kvalinsats hittills med en sjundeplats i kvalet.

Även om Morbidelli hade varit i topp så här långt blev söndagens två race långt ifrån enkla för italienaren. Efter en dålig start i det första racet där han var fyra efter första kurvan lyckades han kämpa sig tillbaka till ledningen och ta hand om segern efter 14 varv. Kevin Gleason gick i mål på en sjätteplats efter att ha startat 15:e och hade även tävlingens snabbaste varv medan ukrainaren Skuz tvingades bryta med bromsproblem.

I söndagens andra race startade Morbidelli tia i den omvända startordningen men tog sig snabbt upp genom fältet. Bakom honom såg teamkamraten Gleason ut att vara på väg mot en pallplats innan han drabbades av en punkteringen. Igor Skuz gjorde sitt bästa resultat hittills i TCR med en sjätteplats.

– Jag är väldigt exalterad att ha varit med om två så bra race och det var en fantastisk fight i det andra racet, sa Morbidelli efteråt. Vi var inte snabbast rakt fram men jag kunde ta mycket tid i Parabolica vilket gav mig bra fart ut på start- och mål. Nu leder vi mästerskapet igen och jag måste tacka WestCoast Racing för en fantastiskt bra bil den här helgen.

WestCoast Racings Greger Peterson var mycket nöjd med italienarens insats.

– En verkligt fantastisk insats av en fantastisk förare, Gianni har så mycket erfarenhet och kör så moget och det visade han verkligen idag. Han var överlägsen.

Kevin Gleason var besviken efter en helg som lovade betydligt mer än vad resultatlistorna visade.

  Det var mycket skräp på banan efter att flera bilar haft kontakt och jag antar att det var vad som orsakade min punktering. Det är väldigt tråkigt eftersom det gick bra fram tills dess med snabbaste varv i båda racen. Jag måste se till att komma igen på Salzburgring även om det är en bana jag aldrig kört på tidigare.

Nästa race i TCR International Series är på Salzburgring utanför Salzburg i Österrike den 30-31 maj. Dit kommer WestCoast Racing och Gianni Morbidelli som ny ledare i mästerskapet.

Senaste nyheterna