Realistiska förväntningar inför TCR International på Monza i helgen

Publicerad 23 maj 2015, 11.03 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing tonar ned förväntningarna inför helgens tävlingar i TCR International på anrika Monza i Italien idag lördag och imorgon söndag.

WestCoast Racing har så här långt en trippelseger, två pallplatser och en pole position från de första deltävlingarna i TCR International. Efter att ha besökt fyra länder på två kontinenter väntar nu anrika Monza i Italien, en bana som kräver mycket motoreffekt och en effektiv aerodynamik.

En som verkligen skulle vilja ha ett bra resultat här är WestCoast Racings Gianni Morbidelli. Det här är italienarens hemmabana och den tidigare F1-föraren har tävlat på Monza många gånger. Men han håller förväntningarna i schack inför helgen.

– Som vanligt kommer jag att satsa allt och göra allt jag kan för att få bra resultat och det skulle vara extra kul att kunna göra det här på Monza tillsammans med mina sponsorer och vänner som är på plats för extra support, säger Morbidelli. Men jag måste vara realistisk, vi har bara slagit SEAT och Audi en gång den här säsongen och det var i Shanghai. Jag är lite orolig över vår prestanda på en så här snabb banan som kräver mycket effekt. Banan känner jag väl efter att ha tävlat här många gånger och man behöver en bil som inte bara är snabb på raksträckorna men också är stark under inbromsning och som kan hantera höga curbs. Kanske kommer något att ändras inför Monza som gör att vi har en bil som det går att utmana med. Jag vill inte vara snabbare än motståndet, jag vill bara kunna tävla på lika villkor och jag litar på att mästerskapet får till det rätt snart.

Amerikanen Kevin Gleason är sugen på seger efter att redan varit tvåa och trea och med en pallplats nu senast i Portugal.

– Jag körde bilen på Monza i 15 varv under försäsongen men att få tävla där är något speciellt och något att ticka av från listan, säger Gleason. Banan har så mycket historia med F1 och Ferrari och jag tror det blir kul att tävla med våra bilar på de långa raksträckorna. Jag förväntar mig mycket slipstreaming och det kommer nog vara extra viktigt för en bra varvid i kvalet och för omkörningar i racen. Det är svårt att planera för att slipstreama med sin teamkompis i kval så jag ska bara försöka vara på rätt plats vid rätt tillfälle för att få en slipstream från en av de snabbare bilarna. Målet varje helg är att vinna och jag är fortsatt på jakt efter den första segern. Men det viktigaste är att ha två bra raceresultat på Monza och jag kommer att vara nöjd med resultatet om jag gjort det bästa jag kan den här helgen.

Igor Skuz kör teamets tredje bil även den här helgen. TCR International från Monza kan följas live på officiella hemsidan http://www.tcr-series.com/

Senaste nyheterna