Kevin Gleason tvåa när TCR International besökte Portugal

Publicerad 11 maj 2015, 19.39 av WestCoast Racing.

Kevin Gleason tog en andraplats i Portugal när TCR International Series besökte Autodromo International do Algarve i Portugal i helgen. Amerikanen hade en felfri helg och gjorde sitt bästa resultat i TCR International hittills.

För andra helgen i rad hade Gianni Morbidelli och Kevin Gleason sällskap av Igor Skuz i WestCoast Racings tredje Honda Civic.

Den här helgen var det Audi som hade övertaget när teamet kallade in Audis fabriksförare Niki Thiim och Kelvin Van der Linde för de två Audi TT som till den här helgen också fått lättnader i Balance of Performance uppdateringarna. WestCoast Racing kunde kvala in sexa och tia med Morbidelli och Gleason medan Skuz tog en sextondeplats på gridden.

I det första av helgens två heat hamnade Morbidelli i hetluften i mittfältet och blev avkörd med skador på bilen som följd. Medan italienaren tvingades parkera kunde Gleason efter en dålig start ta sig upp till en sjundeplats medan Skuz slutade på en trettondeplats efter en snurrning.

WestCoast Racing lyckades reparera Morbidellis bil under de tio minuter man har på sig mellan de två heaten och alla tre bilar kunde komma till start i helgens andra heat. Gleason var nu på pole tack vare den omvända startordningen och hade en pallplats i siktet.

Han tappade en placering i starten men låg sedan tvåa tills de två Audibilarna kom ikapp och förbi. Den här gången bröt dock båda Audi racet och Gleason kunde återta sin andraplats som han höll i mål. Skuz tog sig också i mål på en niondeplats och tog sina första poäng i TCR medan Morbidelli än en gång tvingades bryta efter att ha blivit påkörd.
– Jag gjorde min bästa start i år och tappade bara en placering den här gången, sa Gleason efteråt. Jag visste att båda Audibilarna skulle komma ikapp och jag lät dem passera för att förlora så lite tid som möjligt. Jag ville köra mitt race och var ganska nöjd när jag kunde passera dem lite senare.

WestCoast Racings teamchef James Rogers Nixon var nöjd efter Gleasons andraplats och teamets arbete den här helgen.
– Teamet gjorde en fantastisk insats i Portugal och det är skönt att få lite champagne och pokaler som utdelning. Vi lär oss mer om Hondorna varje helg och de går bra och är tillförlitliga. Gianni hade en stökig helg och blev påkörd flera gånger så jag är ledsen för hans skull, men väldigt glad för Gleasons andraplats och även för Igor som tog sina första poäng.

TCR International Series fortsätter i Monza om två veckor. Fullständiga resultat på http://tcr-series.com/index.php/events/item/autodromo-internacional-algarve-portimao-portugal

 

Senaste nyheterna