Fredrik femma i svårt öppningsrace i Skövde

Publicerad 9 maj 2015, 13.37 av WestCoast Racing.

Det blev en tuff säsongsstart för WestCoast Racing och Fredrik Larsson samt Erik Jonsson. I dagens första av två heat gick Fredrik i mål som femma med en lätt sargad bil medan Erik Jonsson slutade sjua.

Fredrik Larsson kom iväg bra i starten men blev påkörd av Richard Göransson i första kurvan och fick bilen ordentligt skadad. Med bland annat krökt avgassystem tappade han effekt och fick kämpa för att hålla femteplatsen. Ytterligare en påkörning när Kia:s Kevin Aabol gjorde ett omkörningsförsök som resulterade i ett drive-through för norrmanen skadade bilen ytterligare.
– Bilen gick aldrig bra efter första smällen i starten och jag tappade effekt, suckade Fredrik. Det tog mig ett tag att lära mig hur kan kunde köra förbi problemet men körningen var aldrig konsekvent. Det var allt i allt ett bökigt race. Jag får vara glad med att vi tog bilen i mål och tog en del poäng och kan få i ordningen den till start i nästa heat.

Heat 2 startar 15:05.

Resultat, STCC heat 1 Skövde:

1. Thed Björk, Polestar Racing, 20:18.378
2. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +1.454
3. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +18.021
4. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +26.310
5. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +29.185
6. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +38.337
7. Erik Jonsson, Sportpromotion , +45.581
8. Kevin Aabol, Team Kia, +46.470
9. Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, +2 Laps
10. Roger Samuelsson, Team Tidö, +2 Laps
DNF. Emelie Liljeström, Team Kia, DNF
DNF. Richard Göransson, Team Tidö, DNF
DNF. Erik Johansson, Team Kia, DNF

Senaste nyheterna