Pallplats på Valenica klen tröst under problemfylld helg

Publicerad 3 maj 2015, 19.38 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing hade en helg fylld av frustrationer i Valencia när den tredje tävlingshelgen i TCR International Series avgjordes. Med extra vikt i alla tre bilar kämpade WestCoast Racing i motvind hela helgen.

Till den här helgen hade teamet också en ny förare i den tredje bilen. Ukrainaren Igor Skuz ersatte Rene Munnich som var upptagen med att köra i rallycross-VM på Hockenheim.

Helgen inleddes med ett extra TCR-test på fredagen för att ge teamen extra tid till att komma underfund med de nya bilarna och alla tre förarna rapporterade framsteg efter första testdagen. Men det stod snabbt klart att den extra vikten WestCoast Racing fått i sina bilar till den här helgen var till nackdel. Alla tre Honda Civic TCR hade 35 kg extra den här helgen och Gianni Morbidelli fick dessutom ytterligare 30 kg i succéballast.

Under kvalet drogs teamet dessutom med smärre tekniska problem som bland annat förhindrade Keving Gleason från att köra i Q2 efter att ha varit snabbast i Q1. Gianni Morbidelli kvalade bäst av teamets tre förare med en tiondeplats.

I det första racet halkade alla tre förarna ner i fältet under starten men Morbidelli kunde kämpa sig tillbaka och ta en åttondeplats. Kevin Gleason slutade 11:a medan Ukrainaren Igor Skuz fick nöja sig med en femtondeplats efter elproblem under slutet av racet.

Tack vare åttondeplatsen startade Morbidelli i pole i race två tack vare den omvända startordningen. Det blev dock ett mycket stökigt race för italienaren som fick skador på fronten och punktering på höger framdäck efter en kollision på det första varvet. Trots det kunde han kämpa sig tillbaka och lyckades tack vare en fantastisk körning rädda en tredjeplats, precis före teamkamraten Keving Gleason på fjärdeplats.
– Vi hade en chans att förbättra bilen under fredagen men den extra vikten vi fick straffade oss hårt, sa Morbidelli efteråt. Det var en konstig helg och jag är extremt missnöjd men jag måste än en gång tacka teamet för att de än en gång gjorde ett otroligt jobb. Mekanikerna och ingenjörerna arbetade hårt och gav aldrig upp  att hitta mer prestanda men vi var på grund av den extra vikten chanslösa. Jag ser fram emot att se vad som händer i Portugal.
WestCoast Racings teamchef Greger Petersson sammanfattade teamets helg.
– Balance of Performance justeringarna och den extra vikten vi fick på grund av den sekventiella växellådan gav helt klart en lite för stor fördel för de andra teamen i TCR International. SEAT:s dominans här visade det väldigt tydligt. Vi hade ingen chans att slåss om segern även om Gianni hade kunnat undvika olyckan på det första varvet. Hur som helst så ser vi nu fram emot en ny helg på en nytt ställe i Portimao och vi fortsätter vara positiva. Vi har arbete att göra med vår tillförlitlighet men den här helgen var ett bra exempel på att minimera skadorna.

Gianni Morbidelli är nu tvåa totalt i mästerskapet med Kevin Gleason på en femteplats. Fullständiga resultat på http://tcr-series.com/index.php/events/item/circuit-valencia

Senaste nyheterna