Fredrik Larsson STCC-testar på Knutstorp

Publicerad 23 april 2015, 10.20 av WestCoast Racing.

Årets STCC-säsong närmar sig med säsongsstart i Skövde 8-9 maj. Idag torsdag och imorgon fredag är det officiellt försäsongstest på Ring Knutstorp i Skåne. Fredrik Larsson ser fram emot att vara tillbaka i tävlingsbilen igen.
– Det är verkligen på tiden och det känns länge sen jag sist ens satt i bilen, konstaterar Fredrik. Även om man är erfaren så finns det alltid rattrost att göra sig av med efter ett långt säsongsuppehåll och jag ser fram emot att träffa teamet, komma igång med körningen och arbetet med ingenjörerna och mekanikerna.

Fredrik tror att det viktigaste med försäsongstesterna blir att snabbt lära sig de nya däcken. I STCC byter man i år till Michelin.
– Det kommer att vara viktigt för alla att snabbt lära sig hur de nya däcken fungerar och det kommer vi att lägga mycket tid på under de här två testdagarna. Sen har vi lite att jobba med från förra året då vi inte kvalade så bra som vi kunde och där är det också viktigt att förstå hur man kan få ut max ur de nya däcken över ett varv. Jag ser fram emot att vara på gång igen och nu börjar arbetet med att ta STCC-guld på allvar.

Livetiming från testerna kan följas på http://www.motorsport-events.se/racemonstcc1/#

Senaste nyheterna