Trippelseger för WestCoast Racing i Kina

Publicerad 20 april 2015, 12.58 av WestCoast Racing.

För knappt två veckor sedan kördes den andra deltävlingen i TCR International och för WestCoast Racing blev det en mycket framgångsrik helg. Teamet tog en trippelseger i det första racet med Gianni Morbidelli före Rene Münnich och Kevin Gleason. I det andra racet tog Gianni Morbidelli en tredjeplats och kunde därmed lämna Kina som ledare i mästerskapet efter två helger.

WestCoast Racing visade redan från början under helgen i Kina att man skulle utmana i toppen efter att varit snabbast på träningarna och i kvalet blev det en trippel.

Snabbast var Gianni Morbidelli som tog pole och sen ledde från start till mål i ett för honom relativt odramatiskt race inför F1-publiken på plats. Rene Münnich däremot hade en tät fight med Seatföraren Pepe Oriola men när den senare tvingades bryta kunde Münnich säkra en andraplats.

Amerikanen Kevin Gleason däremot fick kämpa hela racet med segraren i Malaysia, Stefano Comini. De bytte plats med varandra flera gånger under det 10 varv långa racet i en mycket uppmärksammad fight. Gleason kunde till sist säkra tredjeplats och en historisk trippelseger för WestCoast Racing.

– Det här har varit en perfekt tävlingshelg så här långt, sa Morbidelli efteråt. WestCoast Racing har varit fantastiska och gav mig en suverän bil.

Rene Münnich var mycket nöjd med sin andraplats.
– Jag hade verkligen kul därute och det är trevligt att vara på pallen. Jag var nära Gianni under större delen av racet och kom till och med ikapp honom mot slutet på grund av att mina däck verkade lite bättre. Jag lärde mig mycket av att följa efter honom men nu behöver han lära sig hur man dricker öl!

Kevin Gleason avslutade med att sammanfatta sitt race.
– Jag tror jag och Stefano Comini bjöd på en bra show idag. Teamet gav mig en fantastisk bil och det behövde jag under min långa fight med Comini. Jag fick arbeta hårt efter min dåliga start. Jag gillade verkligen fighten och förväntar mig mer av detsamma från åttondeplats i det omvända startfältet imorgon.

I söndagens andra heat såg det ett tag ut som WestCoast Racing var på väg mot en dubbelseger när Morbidelli körde ett inspirerat race och tog sig upp från tionde plats till första plats under de första sex varven. Men med tre varv kvar tappade Morbidelli motoreffekt och tappade två platser. Han kunde dock kämpa sig tillbaka igen när motorn vaknade till liv och kunde köra ikapp de två ledande Seat-bilarna och till och med kört köra om Comini för andraplats innan han på det sista varvet blev omkörd av Comini igen.

Morbidelli gick i mål som trea och som fortsatt mästerskapsledare. Bakom honom tog Kevin Gleason en sjätteplats efter att ännu en gång gjort en dålig start han tvingades kämpa sig tillbaka från. Münnich var på platsen bakom men i en fight på de sista varven blev det kontakt och Münnich bedömdes vara vållande och fick 30 sekunders tidstillägg efter målgång vilket gjorde att han slutade på en 14:e plats.

WestCoast Racings teamchev James Rogers var nöjd med WestCoast Racings helg i Kina.
– Det var en stark insats, killarna jobbade hårt med att få till snabba bilar och förarna gjorde ett mycket bra jobb. Efter höjdpunkten med en trippelseger är ännu en pallplats och mästerskapsledning ett fantastiskt resultat för oss.

Nästa race i TCR International Series är i Europa när mästerskapet besöker Valenciabanan i Spanien den 3 maj. Innan dess är det dags för STCC:s försäsongstester på hemmaplan på Knutstorp under den här veckan.

Kompletta TCR-resultat finns på http://www.tcr-series.com/

Senaste nyheterna