WestCoast Racing tävlar ihop med F1 – som första svenska team på 30 år

Publicerad 27 mars 2015, 10.36 av WestCoast Racing.

I helgen debuterar WestCoast Racing i det nya touringcarmästerskapet TCR International. Mästerskapet inleds på Sepangbanan i Malaysia där man tävlar tillsammans med Formel 1 i helgen.

WestCoast Racing ser fram emot premiären som man är väl förberedda för efter att WestCoast Racing och Sportpromotion för första gången tillsammans gör en officiell satsning och fullföljer en ambition om en återkomst på den internationella arenan.

Greger Petersson och Sportpromotion började arbeta tillsammans med WestCoast Racings grundare Dick Jönsson Wigroth redan 1980 i ett samarbete som har stärkts sedan dess.

Till 2015 har samarbetet utvecklats ytterligare till en gemensam satsning på det nystartade TCR International Series där man som ett gemensamt team kommer att delta med tre stycken Honda Civic, byggda och utvecklade av JAS Motorsport för det nya TCR reglementet. Italienska storstjärnan Gianni Morbidelli, amerikanska talangen Kevin Gleason och tyske Rene Munnich är teamets tre förare.

TCR International är ett nytt touringcar koncept som startats till 2015 med målet att vara en attraktiv, kostnadsmedveten men samtidigt spektakulär plattform för standardbilsracing. TCR International körs både i Europa och Asien och är bland annat del av Formel 1-paketet i Malaysia, Kina och stadsracet i Singapore.

Med premiären i Malaysia i helgen blir WestCoast Racing det första svenska teamet sedan 1985 som tävlar tillsammans med F1.
– Det här är första gången på 30 år som ett svenskt team deltar under en Formel 1-helg på en internationell nivå, säger Greger Petersson. Senast var det 1985 när DTM var supportrace till F1 och ett svenskt team tävlade med en Volvo 240 Grupp A. Nu exakt 30 år senare är det faktiskt samma team som återvänder under WestCoast Racings namn, nu som deltagare i det nya TCR International Series. Det är ett ögonblick fyllt av stolthet eftersom vi efter att ha uppnått så mycket sedan 80-talet aldrig förväntades oss att någonsin återvända till den här scenen igen. Men när Marcello Lotti presenterade TCR-konceptet som ett kostnadseffektivt och rättvist koncept så kunde inte vi inte låta bli att ta chansen. Det är ett rättvist koncept som tar tillbaka standardvagnsracingen till som det var för 30 år sen. Vi har gjort allt vi kan för att försäkra oss om att vi är konkurrenskraftiga och alla involverade i WestCoast Racings program är övertygade om att vi kommer att vara mycket väl förberedda. Vi har bra förare och ett bra team bakom oss så vi siktar på toppen, det är det enda målet vi kan ha.

 

Senaste nyheterna