Kvalstark Forsman men Fredrik Larsson i kvalproblem på Solvalla

Publicerad 5 september 2014, 16.57 av WestCoast Racing.

Philip Forsman gjorde ett mycket starkt kval på Solvalla där han var fjärde snabbast i det första kvalpasset och tredje snabbast i det efterföljande envarvs-kvalet. Han säkrade därmed bra poäng för sin fjärdeplats i första kvalet och startar sjua i det första heatet och trea i det andra heatet i morgon.

Desto värre kval hade mästerskapsjagande Fredrik Larsson som inte fick till sina kvalvarv i trafiken i det första kvalet och kvalade in som femma. I Q2 gjorde han ett misstag och körde in i muren och kunde inte sätta någon tid och han får nöja sig med en åttondeplats. Därmed startar han sexa och åtta i de två heaten i morgon och tappade värdefulla poäng i mästerskapsstriden.

Mats ”Snickar-Matte” Karlsson gjorde en bra STCC-kvaldebut med en 12:e plats medan Erik Jonsson hade ett tufft kval och inte mäktade med mer än en 14:e plats.

Philip Forsman – P4 & P3, startar sjua och trea:

Jag är jättenöjd. Bilen gick som en raket och jag hade bra flyt i kvalet och fick bra luckor i trafiken för att sätta tider. Det var inga större problem alls faktiskt så självklart kan man inte vara mer än nöjd med det. Vi har ett bra utgångsläge i morgon. Farten finns definitivt i bilen och jag siktar högt. Det första racet kommer att bli stökigt men jag ska hålla mig lite kall och sen har vi ett väldigt bra läge i det andra.

Fredrik Larsson – P5 och P8, startar sexa och åtta: 

Det var ingen vidare dag för mig. Jag gjorde ett eget misstag i Q2 och touchade in i muren och det finns inget annat att skylla på än mig. Ett mistag som blev mycket dyrbart. Utan det misstaget hade det ju så klart sett bättre ut men tyvärr var jag inte snabb nog idag. Jag kom fel in i kvalet, det var väldigt stökigt och jag fick inte till några bra rena varv och hamnade i orytm. Nu får vi se vad som händer i morgon. Jag måste ta i kapp så mycket poäng som möjligt på Thed i det första racet och det kommer nog att hända mycket. I det andra racet har jag inte så mycket att förlora, där blir det full satsning för att rädda så mycket som möjligt innan finalen på Mantorp. Det är viktigt att ha ett bra första race i morgon.

 

Mats Karlsson – P12, startar tolva: 

Jag tycker det var hyfsat bra. Det var svårt att hitta en rymt i kvalet och med så lite erfarenhet av bilen var det svårt att få ut en bra tid. Jag var faktiskt snabbare på träningen än i kvalet. Jag är ändå nöjd, idag var första gången jag körde bilen med slicks och jag kom in i det hyfsat bra. Jag får försöka vara realistisk med förväntningarna inför i morgon, man är ju tävlingsmänniska och när det väl är dags vill man ju alltid vara bäst men poäng i båda racen i morgon vore ett bra resultat.

 

Resultat – Q1 (omvänd startordning på topp 10 i heat 1): 

1. Thed Björk, Polestar Racing, 43.103
2. Richard Göransson, Team Tidö, +0.177
3. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +0.213
4. Philip Forsman, WCR/BMW Dealer Team, +0.425
5. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +0.550
6. Linus Ohlsson, Team Kia, +0.650
7. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +0.705
8. Andreas Wernersson, Team Kia, +0.715
9. Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, +0.811
10. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +0.850
11. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +0.943
12. Matte Karlsson, WCR/BMW Dealer Team, +1.053
13. Mattias Lindberg, Team Kia, +1.069
14. Erik Jonsson, WCR/BMW Dealer Team, +1.225
15. Roger Samuelsson, Team Tidö, +2.207
16. Jan Nilsson, Team Tidö, +4.352

Resultat – Q2 (startordning för topp 8 i heat 2):

1. Thed Björk, Polestar Racing, 43.432
2. Richard Göransson, Team Tidö, +0.446
3. Philip Forsman, WCR/BMW Dealer Team, +0.456
4. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +0.692
5. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +0.766
6. Linus Ohlsson, Team Kia, +0.830
7. Andreas Wernersson, Team Kia, +0.902
8. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team,

Senaste nyheterna