Fredrik Larsson: Viktigaste helgen på året

Publicerad 4 september 2014, 12.12 av WestCoast Racing.

I helgen är det dags för säsongens näst sista STCC-helg. Solvalla utanför Stockholm är platsen och för Fredrik Larsson är det en viktig mästerskapshelg där han med fyra race kvar att köra är tvåa totalt bara tre poäng från mästerskapsledningen.
– Det här är den viktigaste helgen på året, konstaterar Fredrik. Nu handlar allt om att positionera sig bra inför finalen på Mantorp och som vanligt kommer jag att göra det absolut bästa jag kan.

Fredrik har lett stora delar av mästerskapet i år, det var först på Ring Knutstorp som han tvingades släppa ifrån sig mästerskapsledningen men Fredrik räknar med att det bara är kortvarigt.
– Självklart kör vi för mästerskapsseger och jag tycker det känns tryggt inför avslutningen. Visst har vi tufft motstånd men vi har varit snabba på alla banor i år utan några stora dippar och på Solvalla var vi väldigt snabba ifjol. Vi är definitivt med och fightas. I helgen är det lite av ett ödeskval, det är en extra liten bana och det är extra många bilar med så kvalet är verkligen viktigt. Det handlar om att hitta sina tre fria varv i slutet av kvalet för att få till en bra tid. Det här kommer att bli intressant!

Även Erik Jonsson nämner kvalet som en viktig del inför helgen. Han ser fram emot att köra på den mycket speciella arenabanan på Solvalla.
– Det här kommer att bli kul, säger Erik. Det är kanske inte så mycket racerbana jämfört med de andra banorna vi åker på men det ska bli väldigt kul att komma till en arena och köra i Stockholm. Jag ska försöka vara med och bjuda på en show. Mer än någonsin är kvalet väldigt viktigt här och det har inte riktigt varit min styrka i år. Jag har haft flyt och kvalat in tia och kunnat starta i pole i första heatet några gånger. Det är klart att det inte är en nackdel på Solvalla men mitt mål är att förbättra mitt kvalande och vara bra med i båda kvalen.

Stockholmaren Philip Forsman ser också fram emot helgen. Det tillhör inte vanligheterna att som stockholmare köra racing på hemmaplan och med sin andra seger för säsongen på Knutstorp i färskt minne ser Philip fram emot att köra på hemmaplan.
– Det känns riktigt bra och det är inte ofta man kan bo hemma när det är STCC-helg, säger Philip. Vi har mycket gäster och självklart kommer många man känner också att vara här och titta så jag är extra taggad. Det går bra för teamet nu och det betyder så klart väldigt mycket. Jag siktar på en riktig kanonhelg hemma i Stockholm.

 

Tidsschema
Fredag 5/9
11:15 – Test 1 (30 min)
12:00 – Test 2 (30 min)
15:05 – Q1 (15 min)
15:25 – Q2 (20 min)
Lördag 6/9
12:05 – Race 1 (25 min)
14:00 – Race 2 (25 min)
TV-sändningar
Live på www.svtplay.se
Highlights i SVT2 18:00 lördag 6/9
Mästerskapsställning – Topp 10
(8/12 tävlingar)
1 Thed Björk Volvo S60 171 poäng
2 Fredrik Larsson BMW SR 168 (-3)
3 Fredrik Ekblom Volvo S60 143 (-28)
4 Mattias Andersson Dacia SE 110 (-61)
5 Richard Göransson Saab 9-3 102 (-69)
6 Philip Forsman BMW SR 100 (-71)
7 Mattias Lindberg Kia Optima 98 (-73)
8 Linus Ohlsson Kia Optima 89 (-82)
9 Erik Jonsson BMW SR 79 (-92)
10 Andreas Wernersson Kia Optima 52 (-119)

Senaste nyheterna