Dubbelseger på Knustorp men tuff dag i mästerskapet

Publicerad 23 augusti 2014, 18.07 av WestCoast Racing.

Det blev alla former av utdelning för WestCoast Racing på Ring Knutstorp när det blev en stökig STCC-dag på Skånebanan. En krasch som involverade många bilar, däribland Fredrik Larsson, en bit in i det första racet ledde till en dubbelseger för WestCoast Racings unga förare med Philip Forsman på topp före Erik Jonsson.

Erik Jonsson ledde loppet när kraschen skedde men gjorde ett misstag under inbromsning efter omstarten som gav teamkamraten Philip Forsman en lucka att smita igenom. Samtidigt som Erik Jonsson försvarade sig hårt, och framgångsrikt, mot Thed Björk kunde Philip Forsman rycka sig till en lucka han höll in i mål.

För Fredrik Larsson och framför allt hans mekaniker blev det en kamp mot klockan att ens få bilen klar till start i det andra heatet. Med bara sekunder till godo och en en mirakulös insats från mekanikerna blev hans bil startklar. Fredrik Larsson kunde därefter ta en andraplats men med Thed Björk som segrare innebar det att Fredrik tappade mästerskapsledningen, även om det nu är en tät kamp med bara tre poäng som skiljer inför de två avslutande helgerna.

Fredrik Larsson – DNF & P2

”Det gick inte riktigt så bra som vi ville. Det var kul så länge det varade men när Linus försökte köra om på ett ställe där ingen kör om drabbade det väldigt många inklusive mig själv. Teamet gjorde ett väldigt bra jobb som kunde få bilen klar till det andra heatet men vi hann så klart inte få till inställningarna perfekt och jag kunde inte utmana Thed. Totalt sett en ok dag utifrån förutsättningarna, jag leder visserligen inte mästerskapet men det är bara tre poäng mellan mig och Thed. Vi laddar om för Solvalla och där var jag ju snabb sist.”

Philip Forsman – P1 & P4

”Det var ganska lugnt faktiskt efter att jag lyckades klämma mig förbi Erik och en av Polestarbilarna i omstarten. Det var mycket fighter bakom mig så jag kunde rycka lite grann. Andra segern i år, härligt!”

Erik Jonsson – P2 & DNF

”Racet var egentligen inte särskilt händelserikt från mitt perspektiv. Jag hade det komfortabelt fram till säkerhetsbilen men Philip höll upp temperaturen i sina däck bättre bakom säkerhetsbilen och fick ett övertag i starten när jag bromsade på mig in i första kurvan. Sedan fick jag att göra med Thed Björk, han var ganska hårdhänt men jag lyckades lura bort honom.”

Resultat STCC Heat 1, Ring Knutstorp 23 augusti

1. Philip Forsman, WCR/BMW Dealer Team, 25:29.871
2. Erik Jonsson, WCR/BMW Dealer Team, +4.871
3. Andreas Wernersson, Team Kia, +6.240
4. Thed Björk, Polestar Racing, +6.354
5. Mattias Lindberg, Team Kia, +6.501
6. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +6.884
7. Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, +8.205
8. Linus Ohlsson, Team Kia, +3 Laps
DNF. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, DNF
DNF. Richard Göransson, Team Tidö, DNF
DNF. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, DNF
DNF. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, DNF

Resultat STCC Heat 2, Ring Knutstorp 23 augusti

1. Thed Björk, Polestar Racing, 21:03.246
2. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +2.618
3. Mattias Lindberg, Team Kia, +3.243
4. Philip Forsman, WCR/BMW Dealer Team, +3.412
5. Andreas Wernersson, Team Kia, +5.228
6. Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, +11.984
7. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +12.134
DNF. Erik Jonsson, WCR/BMW Dealer Team, DNF
DNF. Linus Ohlsson, Team Kia, DNF
DNS. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, DNS
DNS. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, DNS
DNS. Richard Göransson, Team Tidö, DNS

Ställning

1. Thed Björk, 171
2. Fredrik Larsson, 168
3. Fredrik Ekblom, 143
4. Mattias Andersson, 110
5. Richard Göransson, 102
6. Philip Forsman, 100
7. Mattias Lindberg, 98
8. Linus Ohlsson, 89
9. Erik Jonsson, 79
10. Andreas Wernersson, 52

Senaste nyheterna