Philip Forsman tar första STCC-segern

Publicerad 12 juli 2014, 14.09 av WestCoast Racing.

I ett tight och spännande första heat i Västkustloppet i Falkenberg kunde Philip Forsman till slut triumfera och ta sin första STCC-seger. Fredrik Larsson kunde från niondeplats ta sig upp till en fjärdeplats och därmed utöka mästerskapsledningen medan Erik Jonsson trots en svårkörd bil ändå kunde gå i mål som sjua efter att ha startat tolva.

Philip Forsman kom iväg som trea från startlinjen men var snabbt tillbaka på andraplatsen. Efter en period med säkerhetsbil efter en olycka längre ner i fältet mellan Richard Göransson och Fredrik Ekblom kunde Philip efter omstarten ta över ledningen och hålla den i mål efter att ledan Emma Kimiläinen kört av.

Philip Forsman – P1, startade P2:

Det här är jätteroligt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga faktiskt. Emma körde av efter omstarten och jag kunde ta mig förbi och sen var det bara att försöka hålla ihop det i mål. Jag var väldigt pressad mot slutet av både Emma och Thed men jag kände att jag hade koll på läget och kände mig inte orolig. Det var lite jojo upp och ner men så är det i de här racen ibland och det gick ju väldigt bra. Seger och 25 poäng känns oerhört skönt och en bra revansch efter strulet i Göteborg. Det blir tufft i nästa race när jag startar nia men det är bara att göra mitt bästa.

Fredrik Larsson – P4, startade P9. Utökade ledningen i mästerskapet och leder med 10 poäng: 

Det här var ett bra race tycker jag och för mig lite av ett drömscenario. Jag kunde utöka mästerskapsledningen vilket jag inte trodde innan start. Bilen fungerade väldigt bra, vi hittade vad som var felet i kvalet och nu kändes den betydligt bättre att köra. Jag hade lite flyt som låg direkt bakom Göransson och Ekblom när de körde ihop men såg att något var på väg att hända och hann reagera i tid. Just nu är jag väldigt nöjd, vi hade farten och jag hade bästa varvtid i racet. Nu är det bara att göra vad jag kan i nästa race.

Erik Jonsson – P7, startade P12: 

Jag körde så fort det gick och det var inte mer fart i bilen. Nu kändes det att bilen inte fungerade perfekt och den var väldigt svårkörd så jag gjorde vad jag kunde. Det känns ändå bra att kunna ta lite poäng i ett sådant här svårkört race. Nu ska vi försöka förbättra bilen till nästa race och så är det bara att smiska på.

 

Resultat – Västkustloppet, heat 1: http://www.stcc.se/resultat/?ryear=2014&rclass=9&rtrack=16&revent=248&rid=46778

 

Senaste nyheterna