Fredrik Larsson i fortsatt mästerskapsledning efter Falkenberg

Publicerad 12 juli 2014, 17.07 av WestCoast Racing.

Fredrik Larsson lämnar Falkenberg som fortsatt mästerskapsledare när halva STCC-säsongen har körts. Ett faktum som Fredrik är mycket nöjd med efter helg som började i uppförsbacke. Han var visserligen näst snabbast i det första poänggivande kvalet och säkrade 18 poäng men i det efterföljande Superpole fungerade inte bilen och han kvalade först in som femma. Med en nionde och femte startposition i lördagens två heat var Fredrik inte förhoppningsfull om att behålla ledningen. Två starka uppkörningar i lördagens två heat gav dock mycket poäng med en fjärdeplats i det första heatet och en andraplats i det avslutande andra heatet.

Helgen toppades också med att Philip Forsman tog sin första STCC-seger i det första heatet medan Erik Jonsson trots en dag med krångel och svårkörd bil ändå kunde ta poäng i båda heaten.

Fredrik Larsson – P4 & P2. Etta i mästerskapet, 135 poäng:

Efter kvalet igår var jag inte nöjd men idag blev det betydligt bättre än vad jag kunde ha förväntat mig. Jag är jättenöjd med det första heatet där jag kunde undvika andras problem och ta en fjärdeplats och superglad med andraplatsen i det andra heatet. En pallplats och fortsatt ledning i mästerskapet var definitivt mer än vad jag vågade hoppas på idag. I det andra heatet var det viktigt att jag kunde köra om Mattias Andersson i omstarten och det var en lite hårig omkörning. Tyvärr var luckan för stor till Ekblom även om jag försökte göra allt för att komma ikapp. Det känns viktigt att vara i ledning inför andra säsongshalvan med banor jag trivs på. Dessvärre gör Ekblom det också. Det är det här det handlar om – att jag är i toppen. Skämt åsido, vi kommer att ha en kul mästerskapsfight.

Philip Forsman – P1 och DNF. Nia i mästerskapet, 59 poäng: 

Jag måste vara nöjd med min lördag här även om jag gärna skulle ha gått i mål även i det andra heatet. Bilen blev mer och mer understyrd och till slut körde jag av. Höjdpunkten idag är givetvis segern i det första heatet och totalt sett är det här en bra helg. Nu ska vi bygga vidare på det efter sommaruppehållet.

Erik Jonsson – P7 i båda heaten. Åtta i mästerskapet, 60 poäng: 

Inga fantastiska resultat men jag är ändå lite nöjd med helgen. Bilen var väldigt svårkörd i det första heatet men vi tog ändå poäng och i det andra heatet var bilen bättre och jag körde bättre. Resultatmässigt inte min bästa helg i år och självklart trodde jag på bättre resultat än det här inför helgen. Nu blev det inte så men man får räkna med att ha sådana här helger också och vi kommer tillbaka till Knutstorp.

Nästa race är Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp 22-23 augusti.

Resultat – Västkustloppet i Falkenberg: 

Heat 1:

1: Philip Forsman, WestCoast Racing BMW SR 27 varv

2: Emma Kimiläinen, PWR Racing SAAB 9-3 + 0,329

3: Thed Björk, Polestar Racing Volvo S60 + 1,989

4: Fredrik Larsson, WestCoast Racing BMW SR + 3,173

5: Mattias Andersson, Dacia Dealer Team + 8,117

6: Andreas Wernersson, Team Kia KIA Optima + 9,294

7: Erik Jonsson, WestCoast Racing BMW SR + 18,575

8: Linus Ohlsson, Team Kia KIA Optima + 20,901

9: Roger Samuelsson, Team Tidö SAAB 9-3 + 30,207

10: Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing Volvo S60 + 57,655

11: Mattias Lindberg, Team Kia KIA Optima + 1 varv

DNF:

Richard Göransson, Fredrik Ekblom

Heat 2: 

1: Fredrik Ekblom, Polestar Racing Volvo S60 27 varv

2: Fredrik Larsson, WestCoast Racing BMW SR + 1,360

3: Mattias Andersson, Dacia Dealer Team + 11,068

4: Mattias Lindberg, Team Kia KIA Optima + 11,779

5: Richard Göransson Team Tidö SAAB 9-3 + 12,918

6: Linus Ohlsson, Team Kia KIA Optima + 13,141

7: Erik Jonsson, WestCoast Racing BMW SR + 38,929

8: Roger Samuelsson, Team Tidö SAAB 9-3 + 1 varv

9: Thed Björk, Polestar Racing Volvo S60 + 1 varv

10: Emma Kimiläinen PWR Racing Team SAAB 9-3 + 3 varv

DNF:

Andreas Wernersson, Philip Forsman

Senaste nyheterna