Fredrik Larsson tvåa i tufft Falkenbergskval för WestCoast Racing

Publicerad 11 juli 2014, 17.54 av WestCoast Racing.

Det blev ett tufft kval på hemmaplan för WestCoast Racing. Fredrik Larsson kunde visserligen kvala in tvåa i det första kvalet och säkra 18 poäng i mästerskapet men fick inte till varvet i Superpole och kvalade in som femma. I slutskedet av det första kvalet kom säkerhetsbilen ut efter att en av förarna kört av och det ställde till det för flera av förarna att göra ett sista tidskval, inte minst för WestCoast Racings förare. Philip Forsman kvalade in som nia och Erik Jonsson var en besviken 12:a.

Fredrik Larsson – P2 i Q1, startar P9  i race 1. P5 i Superpole och startar femma i race 2

Det blev både ris och ros och totalt sett gick det inte enligt plan. 18 poäng och andraplats i första kvalet är ändå ok, min sista chans till en förbättring försvann när säkerhetsbilen kom ut men det är ändå ok. Superpole blev inte alls bra, något kändes konstigt i bilen direkt och jag funderade till och med ett tag på om jag skulle avbryta för att något var trasigt. Det blir tufft i morgon att starta från nia och femma. Jag får försöka förvalta niondeplatsen och försöka ta några platser och säkra poäng i det första och sen göra det bästa av det andra. Det blir tufft att vinna ett race i morgon.

Philip Forsman – P9 i Q1, startar P2 i race 1 och P9 i race 2: 

Jag är väldigt missnöjd. Det har känts bra under träningarna men i kvalet gick det inte min väg. Jag hamnade i trafik varje varv och mitt bästa varv var med trafik. Säkerhetsbilen tog bort sista chansen till ett rent varv så det känns inte bra, särskilt inte som bilen känns väldigt bra. Nu får jag en andra chans i morgon tack vare omvända startordningen så jag har en ny chans att göra något bra av det.

Erik Jonsson – P12, startar P12 i race 1 och 2: 

Det här var riktigt dåligt och jag är självklart inte nöjd. Jag har inte fått det att stämma på hela dagen och det är en kombination av både mig och bilen. Tyvärr är jag inte snabbare än så här idag helt enkelt. Nu hoppas jag på en bättre dag i morgon istället.

Resultat STCC Falkenberg Q1: http://www.stcc.se/wp-content/uploads/2014/07/2014-STCC-Falkenberg-Qualifying-Q1.pdf

Resultat STCC Falkenberg Q2: http://www.stcc.se/wp-content/uploads/2014/07/2014-STCC-Falkenberg-Qualifying-Q2.pdf

Senaste nyheterna