Fredrik Larsson utökar mästerskapsledningen i Göteborg

Publicerad 7 juni 2014, 17.57 av WestCoast Racing.

Två femteplatser är normalt inte ett resultat Fredrik Larsson är nöjd med men i Göteborg var han just det. Två femteplatser räckte nämligen till utökad mästerskapsledning efter Göteborg City Race. Efter att trots en snurr lyckats rädda en femteplats i det första heatet med omvänd startordning kunde Fredrik Larsson rädda en femteplats även i det andra heatet efter en tveksamt utdömt drive-through straff. Straffet fick Larsson för att inte kommit iväg i tid från uppställningen innan formationsvarvet när växlarna inte gick i. Han tog sitt drive-trough straff tidigt och stod sen för en mäktig uppkörning från sista till femteplats där han knep femteplatsen på det sista varvet.

Erik Jonsson hade också en bra helg där han i det första kaosartade racet kunde förvalta sin start från pole position till sin första STCC-seger i karriären. I det andra racet startade han tia och kunde köra till sig en sjundeplats efter en inspirerad och attackfylld körning.

En mindre lyckad helg hade Philip Forsman. Problemen började redan i kvalet när gasen hängde sig och han körde in i räcket efter bara fyra varv. I det första racet blev han påkörd av Fredrik Ekblom och hamnade i räcket igen, denna gång med stora skador på bilen. Teamet fick precis ihop bilen innan start till det andra racet där Philip till slut kunde köra till sig en åttondeplats med en långt ifrån perfekt bil.

Fredrik Larsson – P5 & P5: 

Jag hade inga förväntningar på en seger den här helgen så att vi lyckades bärga hyfsat med poäng och vara kvar i mästerskapsledning får jag vara nöjd med. Två femteplatser är normalt inga drömresultat för mig men med tanke på ett kaosartat första race och en drive-trough i det andra och långt ifrån perfekta helger för några av mina mästerskapskonkurrenter är jag lite överraskande nöjd. Det var kul att verkligen få racea om det i det andra racet och jag fick lugna ner mig själv lite emellanåt för att inte ta för stora risker. Det känns väldigt bra att leda mästerskapet inför hemmabanan i Falkenberg där vi ska gå för toppresultat.

Erik Jonsson – P1 & P7: 

Jag måste vara nöjd med den här helgen. Det gick långt mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Segern i första racet är självklart en höjdpunkt och jag hade en hyfsad fart i det andra racet. Det är en svår bana och jag kände mig inte bekväm efter fredagen så att vinna ett race och ta mycket poäng är jag väldigt nöjd med. En bra helg på hemmaplan inför en massa gäster!

Philip Forsman – DNF & P8: 

Jag kom i alla fall i mål i ett race. Bilen var inte perfekt efter kraschen i det första racet men teamet gjorde ett kanonjobb som fick ihop den till start. Det här var inte min helg och jag är självklart besviken men det är så det är. Jag fick i alla fall avsluta med att kämpa och köra ett kul andra race. Vi satsar på Falkenberg istället!

Resultat – Göteborg City Race, heat 1: 

1: Erik Jonsson, BMW SR
2: Linus Ohlsson, KIA
3: Mattias Andersson, Dacia
4: Mattias Lindberg, KIA
5: Fredrik Larsson, BMW SR
6: Roger Samuelsson, SAAB
7: Fredrik Ekblom, Volvo
8: Richard Göransson, SAAB
9: Thed Björk, Volvo

DNF:
Emma Kimiläinen, Andreas Wernersson, Philip Forsman, Carl Philip Bernadotte

Resultat – Göteborg City Race, heat 2: 

1: Thed Björk, Volvo SR
2: Richard Göransson, SAAB
3: Linus Ohlsson, KIA
4: Mattias Andersson, Dacia
5: Fredrik Larsson, BMW SR
6: Mattias Lindberg, KIA
7: Erik Jonsson, BMW SR
8: Philip Forsman, BMW SR
9: Carl Philip Bernadotte, Volvo SR
10: Roger Samuelsson, SAAB
11: Andreas Wernersson, KIA

DNF:
Fredrik Ekblom, Emma Kimiläinen (DNS)

Kompletta resultat – http://www.stcc.se/resultat/

Mästerskapsställning – http://www.stcc.se/poang/

Senaste nyheterna