Erik Jonsson tar första segern i STCC

Publicerad 7 juni 2014, 13.41 av WestCoast Racing.

I ett kaotiskt första STCC-race i Göteborg kunde Erik Jonsson förvalta sin pole position till att ta sin första seger i STCC. Racet kördes efter två incidenter bakom säkerhetsbil under långa perioder men Erik kunde behålla kylan i omstarterna och försvara sin ledning till en populär seger på hemmaplan.

För Fredrik Larsson blev det ett mästerskapsmässigt bra race där han trots en snurr ändå kunde ta en femteplats och allra viktigast sluta före sina närmsta mästerskapsrivaler. Femteplatsen innebär att Larsson åter är i mästerskapsledning.

Philip Forsmans race slutade tidigt när han blev påkörd av Fredrik Ekblom i början av racet och inknuffad i räcket. Med stora skador vänster bak är teamet nu i en kamp mot klockan att kunna få bilen reparerad till eftermiddagens heat.

Erik Jonsson – P1:

Fantastiskt, en otroligt skön känsla! Det är klart att perioderna med säkerhetsbil spelade mig i händerna men det var också väldigt mentalt jobbigt att köra ett sådant här race. Varje omstart var kritisk och det var tufft att fokusera på en bra omstart med kalla däck och hela fältet bakom, ett mycket mentalt påfrestande race. När jag väl var i racetempo var det inga problem att göra bilen bred nog. Underbart med första STCC-segern här på hemmaplan!

Fredrik Larsson – P5:

Det här var inget bra race, jag är inte nöjd själv och tycker det var tråkigt för publiken att inte få ser mer racevarv. Det gick väldigt långsamt och var mycket kökörning och då är det stor risk för att det händer något här. Resultatmässigt gick det min väg trots att jag snurrade. Jag kunde gå i mål före de viktigaste motståndarna i mästerskapet och för en gångs skull var det lite flyt för mig. I det andra racet startar vi i lite mer rätt ordning så då får vi se.

Philip Forsman – DNF: 

Jag är väldigt missnöjd och jag måste säga att jag är besviken på Ekblom. Jag tyckte det var respektlöst och det avslutade mitt race och jag fick väldigt stora skador på bilen. Nu har teamet ett riktigt kämpajobb för att få den klar till andra racet.

Resultat – Göteborg City Race, heat 1: 

1: Erik Jonsson, BMW SR
2: Linus Ohlsson, KIA
3: Mattias Andersson, Dacia
4: Mattias Lindberg, KIA
5: Fredrik Larsson, BMW SR
6: Roger Samuelsson, SAAB
7: Fredrik Ekblom, Volvo
8: Richard Göransson, SAAB
9: Thed Björk, Volvo

DNF:
Emma Kimiläinen, Andreas Wernersson, Philip Forsman, Carl Philip Bernadotte

Senaste nyheterna