Fredrik Larsson två gånger fyra i kvalet i Göteborg

Publicerad 6 juni 2014, 14.47 av WestCoast Racing.

Det blev två fjärdeplatser för Fredrik Larsson som i morgon startar femma respektive fyra i de två heaten i Göteborg City Race. Det innebär också att Fredrik Larsson nu är ny tvåa i mästerskapet två poäng från ledningen. En rejäl regnskur inför kvalet gjorde banan väldigt blöt och hal vilket ändrade förutsättningarna för alla. Larsson var en av de som brottades med problem med greppet och var inte helt nöjd efteråt. Erik Jonsson kunde med ännu en tiondeplats säkra sin andra pole position för säsongen då han kommer starta först i morgondagens första heat. För Philip Forsman avslutades kvalet alltför tidigt när gasen hängde sig och han körde in i räcket. Han kommer starta tolva i båda heaten i morgon.

Fredrik Larsson – P4. Startar femma respektive fyra:

Det blev ett ganska odramatiskt kval för min del, det kändes som jag mest körde runt. Jag hittade inte något fäste efter några ändringar vi gjorde inför kvalet och det var helt enkelt inte där. Vi är lite efter den här helgen så det är ingen idé att göra något överilat. I morgon handlar det om att samla så mycket poäng som möjligt i båda racen. Pallen är självklart målet och når vi det är jag nöjd med helgen.

Erik Jonsson – P10. Startar i pole respektive från tionde plats: 

Det var svårkört och för mig var det första gången på regn i den här bilen och jag var inte helt komfortabel. Det är ändå gött med pole i morgon, jag skulle kunna säga att det är strategi. Min racefart är bättre än kvalfarten just nu så det är positivt för i morgon. Det kommer att bli ett händelserikt race så det är svårt att ha några förväntningar. Jag siktar så klart på en bra start så jag kan försöka köra mitt eget race, då kan det bli bra.

Philip Forsman – P12. Startar tolva i båda heaten: 

Kvalet tog slut alldeles för tidigt för min del. Gasen hängde sig och så var det slutkört vilket självklart är surt och fram tills dess var jag ganska bra med. I morgon blir det bara att kötta på och visa att det går att köra om med de här bilarna. Jag kommer att ge järnet.

Resultat Q1 – http://www.stcc.se/wp-content/uploads/2014/06/STCC-Qualifying-Q1-3.pdf

Resultat Q2 – http://www.stcc.se/wp-content/uploads/2014/06/STCC-Qualifying-Q2-3.pdf

Senaste nyheterna