Fredrik Larsson och WestCoast Racing i mästerskapsledning efter Knutstorp

Publicerad 10 maj 2014, 16.34 av WestCoast Racing.

Mästerskapsledning i både förarmästerskapet och teammästerskapet efter säsongspremiären. WestCoast Racing och Fredrik Larsson hade en stark helg på Ring Knutstorp. Fredrik Larsson tog mästerskapsledning med hjälp av full pott i kvalet på fredagen följt av en fjärdeplats och en andraplats i lördagens två heat.

Teamets två unga talanger Philip Forsman och Erik Jonsson visade också framfötterna. Båda tog en pallplats i det första racet. Philip Forsman slutade tvåa i det första racet och följde upp med en sjundeplats i det andra racet. Erik Jonsson startade från pole i det första och höll länge ledningen men fick till slut nöja sig med en tredjeplats i det första heatet. I det andra blev han påkörd i starten och tvingades bryta. I mästerskapet är de båda sjua respektive åtta efter två starka prestationer.

Fredrik Larsson – BMW SR # 4:

Det enda som saknas är en raceseger men jag är supernöjd med helgen och vi får fira vår 25-poängare i fredags lite extra mycket. En mästerskapsledning är aldrig fel och det här var en riktig guldstart. Nu gäller det bara att fortsätta så här och leverera. Det nya tävlingsupplägget gör att det blir spännande helger och race och det tycker jag vi visade idag. Det här kommer nog bli en kul säsong.

Philip Forsman – BMW SR # 7:

Jag är överlag nöjd med helgen och pallplatsen känns väldigt bra. Vi fick en dålig start på helgen i fredags men fick en andra chans idag. Det första racet var väldigt bra, tight i början med en hel del kontakt precis som det ska vara. Jag kunde bromsa mig förbi Erik som lämnade lagom med plats och körde schysst. Jag kunde inte riktigt rå på Lindberg och slåss om segern men jag är nöjd. I det andra racet kunde jag inte riktigt få till det men totalt sett är jag nöjd. Det har fungerat väldigt bra med teamet och vi fick en bra start på säsongen.

Erik Jonsson – BMW SR # 6: 

Det är inte så mycket att säga om det andra racet. Jag tror att Carl-Philip körde på Emma som körde på mig och så var mitt race slut. Det är tråkigt när det händer men det positiva var första racet och tredjeplatsen i min STCC-debut. Det var lite nervöst att starta i pole eftersom jag inte riktigt hittat helt rätt i bilen än men det var bara att fokusera. Jag hade kanske kunnat sätta emot lite mer när Mattias och Philip attackerade men man ska gå i mål också. Jag är jättenöjd med tredjeplatsen.

Dick Jönsson Wigroth – teamchef, WestCoast Racing:

Fredrik Larsson har gjort en glimrande start och det har varit en otroligt bra start för oss med ledning i båda mästerskapen. Det har varit spännande race och det nya tävlingsupplägget har visat sig fungera bra den här helgen. Det är också fantastiskt att Philip och Erik kunde ta varsin pallplats, de visade att det var rätt att satsa på unga lovande talanger och jag är väldigt nöjd med vår säsongsstart.

Resultat, STCC heat 1 Ring Knutstorp

Resultat, STCC heat 2 Ring Knutstorp

Mästerskapsställning – förarmästerskapet

Mästerskapsställning – teammästerskapet 

Senaste nyheterna