Fredrik Larsson kvalsnabbast på Knutstorp

Publicerad 9 maj 2014, 18.35 av WestCoast Racing.

Fredrik Larsson fick en smakstart på STCC-säsongens första dag. Han var kvalsnabbast i första kvalet och kammade därmed hem 25 mästerskapspoäng. Med de nya reglerna innebär det att han startar tia i det första racet. I Super Pole var Larsson näst snabbast vilket innebär att han startar två i det andra racet.

Erik Jonsson kommer att starta i pole i säsongens första racet efter att ha tagit en tiondeplats i det första kvalet. Det innebär samtidigt att han inte gick vidare till Super Pole utan startar tia i det andra racet. För Philip Forsman var det en besvärlig dag med en trasig bärarm. Han kunde ändå ta sig till Super Pole efter åttonde bästa tid i första kvalet. Han kommer starta trea i det första racet och åtta i det andra.

Fredrik Larsson:

– Jättekul, det var precis den här starten vi ville ha. Pole i första kvalet och full pott poängmässigt.

Erik Jonsson: 

– Det kommer att bli spännande i morgon. De som startar bakom mig är snabbare men jag kan vara jäkligt bred och de ska få kämpa för att ta sig om.

Philip Forsman:

– Det har spökat hela dagen så det känns skönt att vi har hittat förklaringen. En bärarm var av och det förklarar varför det kändes så konstigt i bilen. Det känns bra att vi har hittat felet inför racet. Tur i oturen att jag startar trea i det första racet nu och det är bara att ladda om.

 

Resultat Q1 – omvänd startordning på de tio första i första racet. Mästerskapspoäng till topp 10

Resultat Super Pole – avgör startordning på topp åtta till race 2. 

Senaste nyheterna