Nya regler väntar laddat WestCoast Racing inför STCC-premiären

Publicerad 8 maj 2014, 17.50 av WestCoast Racing.

I helgen är det säsongsstart för STCC 2014. Säsongens första racehelg sker numera traditionsenligt på Ring Knutstorp utanför Helsingborg. För de tre WestCoast-förarna Fredrik Larsson, Philip Forsman och Erik Jonsson väntar det nya tävlingsregler inför årets säsong.

I år körs det två 20 minutersrace varje racehelg och dessutom har reglerna för både kval och race ändrats. En nyhet är också att omvänd startordning återinförs i STCC tillsammans med ett nytt kvalsystem där kvalplaceringar också ger mästerskapspoäng. Två kvalpass kommer att köras varje helg, Q1 och SuperPole. De tio bästa förarna i Q1 får poäng i samma skala som topp 10 får i race. I och med att de tio snabbaste i Q1 får poäng så kommer de att starta i omvänd startordning i det första racet med den som kvalade 10:a i pole och så vidare. De åtta snabbaste i Q1 går vidare till Super Pole som avgör startordningen för topp 8 till det andra racet. Inga poäng delas ut i Super Pole. Övriga startar som de kvalade i Q1.

Nyheter är det också hos WestCoast Racing. Fredrik Larsson återvänder till teamet men får sällskap av två nya förare, Philip Forsman och Erik Jonsson. Philip körde finalracet ifjol för teamet medan Erik Jonsson kommer närmast från Carrera Cup och körde sina första varv för teamet under försäsongstesterna på Knutstirp för två veckor sedan. Samtliga tre ser fram emot säsongsstarten.

Fredrik Larsson – BMW SR # 4:

För tredje året i rad kommer jag att köra STCC för WestCoast Racing. Jag ser fram emot säsongsstarten och jag tror att de nya tävlingsreglerna kommer att vara till min fördel men vi får se. Det kommer att vara viktigt att kvala bra för att få poäng men det betyder samtidigt att det blir ett kämpigare första race när man får starta längre ner så det blir spännande kval och race i år. Försäsongstesterna kändes väldigt bra där jag var snabbast totalt båda dagarna jag körde. Jag har även två nya, unga och hungriga teamkamrater så jag räknar med att bli jagad internt av Philip och Erik. Det är tredje gången gillt!

Philip Forsman – BMW SR # 7:

Det känns bra och jag känner mig avslappnad inför säsongsstarten. Jag är oftast lugn inför racehelgerna och med riktigt bra testdagar på Knutstorp känner jag mig nu bara laddad och sugen att komma igång med säsongen. Efter försäsongstesterna har mina förväntningar höjts inför premiären men det viktigaste är att få en bra start på säsongen.

Erik Jonsson – BMW SR # 6:

Det är äntligen dags för säsongsstart. Jag ska se till att ha en bra och problemfri helg där jag kan jobba vidare med vad vi kom fram till under testerna. Jag har fortfarande en del att lära mig om bilen men vet vad jag ska fokusera på och har haft bra genomgångar med Charlie som är min ingenjör. Jag har inga speciella förväntningar på helgen, det viktigaste är att ha en helg som flyter på och där jag kan lära mig mer för varje gång. Jag kan lova att jag ska kämpa hela helgen.

 

Tidsschema – STCC Herex Race Day Ring Knutstorp – STCC
Fredag 9/5
10:20 Test 1 (30 min)
11:30 Test 2 (30 min)
13:25 Q1 (15 min)
13:45 Q2 (20 min)
Lördag 10/5
12:10 Race 1 (25 min)
14:05 Race 2 (25 min)
TV-sändningar
Live på SVT Play
Höjdpunkter i SVT2 18:00 lördag 7 maj
STCC- kalender 2014
10/05 Knutstorp
07/06 Göteborg
12/07 Falkenberg
23/08 Knutstorp
06/09 Solvalla
20/09 Mantorp Park
  • Jacer

    Ahahahahhaahahhahaha

Senaste nyheterna