WestCoast Racing nöjda med försäsongstesterna

Publicerad 25 april 2014, 18.27 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing är nöjda med de tre testdagarna på Ring Knutstorp. Fredrik Larsson hade bästa tid på såväl torsdagen som fredagen och Philip Forsman och Erik Jonsson hade båda tre bra dagar där de fick många körda varv och förbättrade sig stadigt till att vara med i toppen.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth hade ingenting att klaga på och tyckte teamet fick ut allt man planerat att få ut under testerna.
– Det känns väldigt tryggt att Fredrik Larsson går in och är snabbast direkt båda dagarna han kör och det är aldrig fel att vara snabbast, säger Dick. Philip och Erik gjorde båda två ett mycket bra jobb och gjorde stora framsteg under dagarna och förbättrade sig rejält. Vårt fokus har varit att ge dem mycket körning och få dem att känna sig trygga i bilen och med teamet och det har vi uppnått. Testerna har gått helt enligt plan och vi känner oss trygga inför premiären. Det kommer självklart att bli tufft som vanligt men jag tycker vi kan komma till säsongsstarten med ett mycket gott mod. Det har varit väldigt kul att framför allt se vilket bra jobb Philip och Erik har gjort.

Fredrik Larsson konstaterade lugnt att han är nöjd med sina två testdagar på Knutstorp.
– Det känns ganska bra och vi har bra koll på både race- och kvalinställningar tycker jag, säger Larsson. Det känns också bra att jag direkt kom ner på snabba tider redan första dagen. Det visar att vi har bra koll på läget. Det känns helt enkelt bra inför premiären.

Philip Forsman hade tredje eller fjärde bästa tid alla tre dagar han körde och förbättrade sig hela tiden stadigt.
– Jag är väldigt nöjd med de här tre dagarna, säger Philip. Jag hade inga riktiga förväntningar inför testet och tycker att jag var bättre med än jag själv trodde. Det saknas inte alls mycket till toppen  och även om jag vet att det kommer se lite annorlunda ut till premiären är jag positiv. Ingenting strulade de här tre dagarna och vi fick kört många varv och kunde testa allt som vi planerade innan. Jag ser fram emot premiären.

Erik Jonsson hade också ett bra test och förbättrade sig stadigt under de tre dagarna. Han tyckte själv att det finns betydligt mer att ta av men är nöjd med ett problemfritt och mycket nyttigt test.
– Det är mycket intryck att ta in nu men det här var tre värdefulla testdagar, säger Erik. Det var viktigt att få en chans att komma in i det och lära sig både bilen och teamet på rätt sätt. Det här är väldigt annorlunda mot allt jag kört tidigare. Jag kunde göra framsteg hela tiden men det fattas fortfarande en del. Vi vet var det sitter och jag har lite hemläxa inför premiären men jag är överlag nöjd och vi ska se till att vara med och fightas.

Testuppställning WestCoast Racing, Ring Knutstorp:

Onsdag: Philip Forsman, Erik Jonsson
Torsdag: Fredrik Larsson, Philip Forsman, Erik Jonsson
Fredag: Fredrik Larsson, Philip Forsman, Erik Jonsson

STCC-säsongen inleds på RIng Knutstorp 9-10 maj.

Senaste nyheterna