Rudholm sjua och bästa BMW i tufft race för WestCoast Racing

Publicerad 21 september 2013, 14.05 av WestCoast Racing.

Robin Rudholm kunde trots en dålig start och en avåkning ta en sjundeplats och sätta racets bästa varvtid. Det var ljusglimten i ett annars tufft race för WestCoast Racing. Philip Forsman gjorde en bra STCC-debut och kunde ta sina första STCC-poäng med en tiondeplats. Fredrik Larsson hade stora problem med en svårkörd bil och blev elva. Värst slutade racet för Richard Göransson som slogs om topp-5 placeringar tidigt i racet innan hans bil började brinna på grund av  ett kortslutet batteri. Richard tvingades bryta racet och teamet har nu en kamp mot klockan att få ordning på bilen till säsongens sista STCC-race. Han är fortfarande tvåa totalt, nu 19 poäng före tredjeplacerade Ekblom.

Robin Rudholm, P7:
– Ett mycket händelserikt race för mig. Jag fick alldeles för mycket hjulspinn i starten och tappade massor av placeringar. Sen var jag alltför överambitiös i början och lyckades köra av också. Därefter gick det bättre och bilen var väldigt bra hela racet. Mot slutet försökte jag ta Dahlgren men tappade istället Engström så det hade lätt kunnat vara en femteplats och utan mina egna problem i början kanske ännu bättre. Jag hade bästa varvtid i racet så nu laddar vi om för ett bra nästa race. Det kommer nog att bli händelserikt igen.

Philip Forsman, P10:
– Mitt första STCC-race och det var inte helt perfekt. Jag gjorde en dålig start och hade svårt med farten i början. När jag fick lite friare på banan gick det bättre och jag hade fjärde bästa varvtid. Bilen känns inte perfekt men den fungerade bra så förhoppningsvis kan vi justera den ytterligare till nästa race när jag startar elva igen.

Fredrik Larsson, P11:
– En stor besvikelse. Bilen kändes inte alls bra och vi har inte fått till balansen. Det är något som inte stämmer i bilen. Det blev lite bättre mot slutet men jag hade bara att ta bilen i mål. Det är små marginaler och det är inte många tiondelar som skiljer men det är de tiondelarna vi är efter just nu. Vi måste hitta vad som är fel till nästa race men det är ont om tid.

Richard Göransson, DNF:
– Det här var inte riktigt enligt plan. Bilen kändes grymt bra och jag kände att jag kunde slåss om ett riktigt bra resultat. Tyvärr började bilen brinna på grund av ett kortslutet batteri och det gick åt två brandsläckare för att få stopp på branden. Nu är bilen inte i bästa skick och det är en kamp att få den klar till start. Motorsport blir ibland inte som man tänkt sig men vi har inte gett upp. Om jag är sämst femma i nästa race säkrar jag andraplatsen totalt tror jag. Det kommer vi att köra för.

Senaste nyheterna