Jonas Lundin ny Business Manager för WestCoast Racing

Publicerad 20 september 2013, 12.53 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing förstärker och utökar organisationen med att välkomna Jonas Lundin till företaget som ny Business Manager. Jonas Lundin kommer till WestCoast Racing med en mångårig erfarenhet från näringslivet där han bland annat varit koncernchef för Sandå Sverige, Sveriges största koncern inom golv och måleri med en omsättning på 1,4 miljarder kronor, och även varit med och byggt upp Kumlins Måleri.

Jonas kommer i sin nya roll hos WestCoast Racing att ingå i ledningsgruppen för företaget och vara drivande i att bygga upp en ny kommersiell plattform för teamet och dess framtida satsning.
– Jag är glad att från och med idag vara en del av WestCoast Racing och en pusselbit i att driva WestCoast Racing framåt, säger Jonas. Jag har lärt känna teamet och Dick väl de senaste åren och WestCoast Racing är ett väldigt starkt varumärke med ett imponerande track record. Jag ser fram emot att med mina erfarenheter från näringslivet och som tidigare huvudsponsor till teamet komma in med nya ögon och vara delaktig i att driva WestCoast Racing framåt tillsammans med Dick och övriga i teamet.

Jonas Lundin tror att han kan komma med en del nya infallsvinklar som kan vara med och utveckla WestCoast Racing vidare.
– Min styrka ligger inte i att kunna driva racingteam och det är inte där jag behövs även om jag har ett enormt motorintresse och själv kört såväl rally och racing och drivit rallyteam. Jag har sett flera sidor av verksamheten, både som tidigare sponsor till teamet men även som teammedlem, som tillsammans med mina erfarenheter från näringslivet kan bidra till vår trovärdighet i våra diskussioner med partners när vi nu utvecklar WestCoast Racing vidare. Det här är en mycket spännande utmaning jag ser fram emot.

Teamägare Dick Jönsson Wigroth välkomnar Jonas till teamet och ser honom som en viktig del när teamet nu ska byggas vidare inför 2014 och framåt.
– Jonas kommer att kunna bidra med mycket till WestCoast Racing och bli en viktig kollega för oss när vi nu tillsammans ska fortsätta utveckla teamet, säger Dick. Jonas har en mycket bra erfarenhet med vana att bygga upp och driva stora organisationer inom näringslivet men också som tidigare sponsor till teamet och en stor entusiasm för motorsport. Som Business Manager kommer Jonas att spela en mycket viktig roll i att hjälpa till att utveckla en kommersiell plattform för teamet som ska göra oss starka i många år framåt och Jonas kommer att vara en nyckelspelare i vår ledningsgrupp. Jag vill å hela WestCoast Racings vägnar välkomna Jonas till teamet.

Senaste nyheterna