Bra testdag i Östersund inför Airport Race

Publicerad 9 augusti 2013, 22.50 av WestCoast Racing.

De två kvällspassen på Östersund flygplatsbana inför Östersund Airport Race imorgon flöt på bra för Richard Göransson och Fredrik Larsson. Under det första passet körde man in nya grejer på bilen och förberedde bilarna för det andra kvällspasset som startade 21:00. Richard inledde passet med näst bästa varvtid och efter att passet kort efter det rödflaggades på grund av olja på banan och startades om senare på kvällen när det var betydligt kallare förbättrades inte tiderna. Fredrik Larsson hade åttonde bästa varvtid och hade problem med en svårkörd bil under första delen av andra passet när banan var som snabbast.

Imorgon är det kval 12:20 följt av racestart 15:20.

Richard Göransson – förare, BMW SR #5:
– Jag har haft en bra testdag här. Det var en riktigt rolig bana att köra och jag kände körglädje under framför allt andra passet. Vi är med där uppe som vanligt och preppade för imorgon. Det ska bli förbaskat kul att racea imorgon!

Fredrik Larsson – förare, BMW SR #4:
– Det första passet var helt ok för mig men jag kände inget flyt i det andra. Vi fick inte till bilen helt och hållet och det var svårkört. Mot slutet blev det bättre men då var det kallt men tiden var ändå helt ok. Nu är det lite fintrimmning för att få till bilen för kvalet. Banan är faktiskt riktigt rolig att köra så jag ser fram emot en bra dag imorgon.

Dick Jönsson Wigroth – teamchef, WestCoast Racing:
– Vi är med som väntat och nu är det fullt fokus på att få till bilarna inför kvalet imorgon och ta mycket poäng i racet. Vi är här för att täppa till luckan i mästerskapet.

Tidsschema – Lördag:
12:20 – Q1
12:30 – Q2
12:45 – Q3
15:20 – Race

Resultat, testpass 1
Resultat, testpass 2

Senaste nyheterna