Larsson i kvalform i Falkenberg

Publicerad 13 juli 2013, 10.25 av WestCoast Racing.

Fredrik Larsson var i kvalform i Falkenberg. Han tog pole till race 1 och startar tvåa i race 2. Pole och startplats i första startled i båda racen på hemmaplan – Larsson var mycket nöjd efter kvalet.
– Jag är supernöjd och det var det här jag drömde om inför helgen, säger han. Jag kände mig komfortabel inför kvalet och idag körde jag som vanligt och då fungerade det. Jag sa inför den här helgen att det här är en viktig helg för mina mästerskapschanser. Nu har jag redan säkrat fem poäng efter kvalet och nu är det bara att ladda om och bygga vidare på det här i racen.

Mindre nöjd var Richard Göransson. Han fick inte sina kvalvarv att stämma och startar sjua respektive sexa i de två heaten.
– Jag vet inte vad man ska säga om det här. Det känns för jäkligt och jag är bara besviken. Det här var min sämsta kvalinsats i år och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. Nu blir det en tuff dag, jag startar mitt i smeten i båda racen och det gäller bara att överleva. Uppenbarligen har vi en snabb bil vilket Fredrik visade så nu gäller det att analysera och se om vi kan hitta något till racen, sammanfattar Göransson sitt kval.

Richard Göransson kommer att ha teamkamraten Robin Rudholm bredvid sig i båda starterna. Han startar sexa respektive sjua och siktade högre.
– Vi fick inte ut max vad vi kunde men jag vet inte riktigt varför. Vi siktade högre upp med avancemang till Q3.  Vi behöver hitta mer till racen så vi får se vad Fredrik hittade och om det kan hjälpa oss. Nu är det bara att avancera uppåt som är målet, avslutar Robin.

Race 1 startar 12:40 och race 2 15:25.

Resultat, Q1 – startuppställning i race 1 (Plats 11 och bakåt startar på de platserna i båda racen)

Resultat, Q2 – plats 6-10 startar på de platserna i race 2

Resultat, Q3 – avgör plats 1-5 i startposition till race 2

Senaste nyheterna