Irriterad Göransson fyra i heat 1 i Västkustloppet

Publicerad 13 juli 2013, 14.01 av WestCoast Racing.

Richard Göransson gick i mål på en fjärdeplats i första heatet av Västkustloppet i Falkenberg men han var mer upprörd över vad som skedde i ledningen. Fredrik Ekblom släppte enkelt förbi sig teamkollegan Thed Björk i slutet av racet och det fick Göransson att reagera efteråt.
– Jag tycker det är lågt att Volvo inte tar en ärligt fight om mästerskapet. De behöver inte göra det så här tidigt på säsongen och det känns väldigt onödigt.

Göranssons fjärdeplats innebar ändå viktiga poäng i mästerskapet men han var inte särskilt nöjd med racet.
– Visst är det bra att köra upp sig från sjua till fyra på den här banan men jag har svårt att vara särskilt nöjd. Vi hade bättre speed nu än i kvalet men det räckte inte. Jag fick en liten touch i starten vilket gjorde bilen nervös. Jag blev väl mer klar tvåa i mästerskapet nu men tappade på mästerskapsledningen så det är svårt att vara nöjd. Vi får ta nya tag till nästa race, suckar Richard.

Fredrik Larsson tog kommandot om loppet redan i starten och ledde klart de första 13 varven. Men sen snurrade han av på den snabba baksidan och tvingades bryta. Anledningen var att bakrutan lossnade vilket tog bort all luft över bakvagnen och vingen och en mycket frustrerad Fredrik Larsson tvingades konstatera att en enkel hemmaseger försvann.
– Jag körde precis likadant som de tidigare varven och plötsligt släppte bara bilen bak och jag var en passagerare, förklarar Fredrik. Bakrutan lossnade vilket tog bort all luft bak och det fanns ingenting jag kunde göra. Allt grepp försvann på det sämsta tänkbara stället på banan. Det är fan så tråkigt rent ut sagt. Jag kontrollerade racet, tog hand om däcken och hade ändå bra pace och det här var en klar seger som försvann.

Robin Rudholms race slutade också tråkigt. Han låg femma inför sista varvet tätt bakom teamkamraten Göransson när Volvos Linus Ohlsson körde på honom in i första kurvan och vände runt Rudholms bil. Han kunde ta sig upp på banan igen men slutade på en elfteplats.
– Linus kan aldrig ha varit i närheten av att köra om mig utan vände bara runt mig, tycker Rudholm efteråt. Ett frustrerande race, jag vet inte om jag var för försiktig i starten och jag tappade några placeringar jag fick ta tillbaka. Trots det var jag ändå på väg mot ett hyfsat resultat när det här hände. Väldigt tråkigt.

Resultat, heat 1 Västkustloppet:
1. Thed Björk
2. Fredrik Ekblom + 0,443
3. Daniel Haglöf + 1,520
4. Richard Göransson + 1,879
5. Linus Ohlsson + 2,971
6. Joakim Mangs + 5,151
7. Mattias Andersson + 5,328
8. Carl Philip Bernadotte + 8,012
9. Alexander Graff + 9,470
10. Tomas Engström + 13,190
11. Robin Rudholm
DNF: Fredrik Larsson

Senaste nyheterna