Sista minuten beslut ledde till pallplats för Rudholm

Publicerad 29 juni 2013, 17.39 av WestCoast Racing.

Fredag förmiddag var Robins medverkan i helgens STCC-race inställt. En halvtimme senare hade nya partners ställt upp och säkrat Rudholms deltagande i Göteborgsracet. Han tackade med en pallplats i ett utmanande och svårkört Göteborgsrace.
– I helgen lärde Dick mig betydelsen av att aldrig någonsin ge upp, säger Robin. Vi tappade en partner inför helgen och i fredags var jag på jobbet som vanligt och det var bestämt att jag inte kunde köra. Då ringer Dick och säger att jag måste komma till banan och att det var klart. Helt klart annorlunda förberedelser inför ett race. Han gav aldrig upp och jag vill verkligen tacka Dick, hela teamet och alla partners som ställde upp och löste budgeten och gjorde det här möjligt. Det känns kul att kunna belöna alla som ställde upp med en pallplats även om det inte blev en seger.

Robin säkrade tredjeplatsen tack vare ett inspirerat däcksval. Banan var rejält blöt efter kraftiga regnskurar under dagen men innan start slutade det regna. Trots en helt blöt bana valde Robin slicks och från åttondeplatsen kunde han börja klättra i fältet när banan torkade upp.
– Det kändes rätt att chansa från där vi startade. Det var väldigt svårkört i början men sen gick det att köra fortare och fortare. Otroligt skönt att vara tillbaka på pallen. Tyvärr är ingenting klart än för Falkenberg men vi hoppas på mer hjälp och ska jobba stenhårt för att göra det möjligt att fortsätta, avslutar en glad Rudholm.

Fyra i mål kom Göransson som på pole valde att starta på regndäck. Han var överlägset snabbast i början och ledde nästan med ett varv innan det till slut var för torrt för regndäck. Han lyckades hålla liv i däcken och säkra en fjärdeplats.
– Jag känner mig trygg med vårt beslut även efteråt, säger Richard. Jag gjorde ett helt perfekt race och var överlägsen i början. Tyvärr torkade det upp för snabbt och luckan räckte inte. Det är som det är. Tråkigt att tappa poäng i mästerskapet men nu känns de tre poängen för pole ännu viktigare. Vi gjorde vad vi kunde och nu laddar vi rejält för de två racen i Falkenberg!

Liksom Göransson valde även Larsson att starta på regndäck. Han startade femma, en prestation i sig efter att gasen hängt sig i kvalet och en krasch som skadade bilen rejält. Larsson hade för andra helgen i rad en fight med Volvos Linus Ohlsson som denna gång fick bestraffning. Sjätteplats i mål var max vad Larsson kunde ta idag.
– I och med att vi knappt kom till start efter kvalet var det ändå ok, tycker Fredrik. Jag kände redan på formationsvarvet att vi valt fel däck så det blev att rädda vad vi kunde rädda. Jag tror Linus gav igen lite för Solvalla men det var rätt att han fick en bestraffning idag. Jag försökte bara hålla ihop bilen efter det och se till att däcken inte tog helt slut. Idag handlade det om att rädda poäng. Nästa gång handlar det om att vinna kampen på min hemmabana i Falkenberg!

Tre bilar till start, tre bilar i mål och trea, fyra och sexa. Teamchef Dick Jönsson Wigroth pustar ut efter en händelserik och annorlunda tävlingshelg.
– Jag vill börja med att tacka alla som ställde upp och gjorde det möjligt att vi kunde komma till start med Robins bil och ha alla tre bilar här i Göteborg. Det var ovisst in i det sista och det känns fantastiskt att så många ställde upp. Det var en annorlunda tävlingshelg för oss men vi gav aldrig upp och det känns extra kul att ha Robin på pallen den här helgen. Alla tre bilar tog poäng och det var det första målet för den här helgen. Nu ser vi fram emot hemmaplan i Falkenberg som vi ska göra till vår helg. Tyvärr är ingenting klart för Robins bil där men efter den här helgen har vi lärt oss att aldrig ge upp och vi ska nu arbeta hårt för att komma starka till Falkenberg, sammanfattar Dick.

Resultat, STCC Göteborg – topp tio:
1. Thed Björk, Volvo 40 varv
2. Robert Dahlgren, Volvo + 10,307
3. Robin Rudholm, BMW SR + 32,637
4. Richard Göransson, BMW SR + 47,283
5. Mattias Andersson, Dacia + 1 varv
6. Fredrik Larsson, BMW SR + 1 varv
7. Daniel Haglöf, SAAB + 1 varv
8. Joakim Mangs, Citroën, + 1 varv
9. Fredrik Ekblom, Volvo + 1 varv
10. Carl Philip Bernadotte, Volvo + 1 varv

Förarmästerskapet STCC efter deltävling 2:
Thed Björk 93
Richard Göransson 72
Robert Dahlgren 68
Fredrik Larsson 44
Linus Ohlsson 35
Fredrik Ekblom 33
Robin Rudholm 27
Daniel Haglöf 18
Mattias Andersson 15
Jocke Mangs 12
Roar Lindland 6
Niclas Olsson 3
Tomas Engström 1
Carl Philip Bernadotte 1
Alexander Graff 0

Kalender STCC 2013
04/05 Knutstorp**
08/06 Solvalla*
29/06 Göteborg*
13/07 Falkenberg**
10/08 Östersund*
24/08 Karlskoga**
07/09 Tierp Arena*
21/09 Mantorp Park**

* = En tävling
** = Två tävlingar

Senaste nyheterna