Sanslöst sista varv gav Göransson pole i Göteborg

Publicerad 29 juni 2013, 14.01 av WestCoast Racing.

Ett kraftigt regnoväder drog in över Frihamnspiren under STCC-kvalet som ledde till ett händelserikt och spännande kval. Richard Göransson hade fullt upp att få ordning på bilen under kvalet men ett sanslöst sista varv i kvalets absolut slutminut gav Göransson pole position och tre värdefulla poäng i mästerskapet.
– Det var en riktig ordentlig satsning och det var nära att det blev slutkört men det är så man måste satsa här, sa en nöjd Göransson efteråt. Det var ett stökigt kval för oss och vi jobbade med bilen under hela kvalet och det var först i slutet vi fick till det och då var förhållanden långt ifrån optimala. Nu är det bara att ladda om för racet. Visst är det skönt att ha pole position i de här förhållandena men vad som helst kan hända och det är omöjligt att förutspå något.

Fredrik Larsson var också med och slogs om pole men hans kval slutade istället i Q3 i muren efter att han drabbats av att gasen hängt sig. Teamet har nu en kamp mot klockan att få hans bil reparerad till racet. Han kommer då att starta femma.
– Det kändes ok och jag hade nöjt mig med en femteplats. Nu hoppas jag att vi hinner få bilen klar till start, sa Larsson.

Robin Rudholm var också bra med i början av kvalet och gick vidare till Q2. Väl där fick han dock inte till en tid som räckte till Q3 och han startar åtta.
– Jag fick inte däcken att jobba i Q2 och tyvärr räckte inte tiden till, sa Robin. Nu är det nya tag till racet, i de här förhållanden kommer det definitivt att hända mycket så inget är avgjort ännu.

Resultat, STCC Q1
Resultat, STCC Q2
Resultat, STCC Q3

Senaste nyheterna