Kvalsuccé för WestCoast Racing – Larsson och Göransson i varsin pole

Publicerad 4 maj 2013, 10.32 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing inledde årets STCC-säsong i högt tempo. I kvalen till de två första heaten på Ring Knutstorp var det WestCoast-förare i topp.

Fredrik Larsson var först ut och tog pole position i det första kvalet som avgör startuppställningen till det första heatet. Han följde upp det med en tredjeplats i sista kvalet och startar därmed etta och trea i de två heaten i eftermiddag.
– Vi levererade, jublade Larsson. Det här var jätteskönt, jag hoppades på ett bra resultat men visste det skulle bli ett mycket tight kval idag. Det är riktigt riktigt bra att starta etta och trea i de två racen och att ha innerspår båda heaten. Otroligt kul att både Richard och jag gör två dunderkval.

Richard Göransson log ikapp med Larsson. Han kvalade in som trea till det första heatet och i shoot-out delen var Göransson vassast av alla och tog pole till det andra heatet.
– Hela WestCoast Racing har gjort det här sjukt bra, sa Göransson. Jag och Fredrik har bästa utgångsläge i båda heaten. Jag vaknade på hotellet i morse och kände mig sjukt laddad så jag var lite för försiktig i första kvalet för att inte överköra. I Q3 gick det väldigt bra, jag bestämde mig bara för att ta pole när jag körde ut. Det här är så jäkla skönt!

För Robin Rudholm blev det stolpe ut. Han kvalade in som åtta till det först heatet i ett mycket jämnt Q1. Det räckte också för att gå vidare till Q2 där han missade att gå vidare till topp fem med 55 tusendelar. Han startar åtta respektive sexa i de två heaten.
– Det var väldigt jämnt i Q2 och jag hade nog svårt att göra det så mycket bättre. I Q1 kom jag lite fel i trafiken och kunde gjort det bättre men det är så jämnt att det är väldigt små detaljer som avgör. Nu är det bara att ladda om till racen istället, sammanfattade Robin.

Nytt kvalformat i år

I år är det ett nytt kvalformat där man kör tre kvalpass för att avgöra startuppställningen. I det första kvalpasset avgörs startuppställningen till det första heatet. De tio bästa i Q1 går sen vidare till Q2 där de fem bästa går vidare till Q3. Topp fem i Q3 startar etta till femma i det andra heatet medan sjätte till tiondeplats startar sexa till tia i andra heatet.

De som kvalat in elva eller sämre i Q1 startar på den platsen i båda heaten. De helger det bara körs ett heat avgörs startuppställningen av resultat i Q1, Q2 och Q3 med samma förfarande.

Resultat, Q1
Resultat, Q2
Resultat, Q3

Senaste nyheterna