Göransson dominerar öppningsracet på Knutstorp

Publicerad 4 maj 2013, 13.55 av WestCoast Racing.

Det var inget snack om saken. Richard Göransson var oslagbar och dominerade heat 1 i STCC på Ring Knutstorp. Den fyrfaldiga STCC-mästaren startade trea men var ostoppbar och efter halva första varvet var han i ledning, en ledning han utökade till nästan 10 sekunder över de 20 varven.
– Vilket fantastiskt sätt att inleda säsongen på! Ett stort tack till teamet, vi hade ett tufft år ifjol men nu har vi hittat glädjen i teamet och det syns direkt på resultaten.

Richard tog en plats direkt i starten när teamkamraten Fredrik Larsson missade starten. Ett halvt varv senare tog han sig om Volvos Robert Dahlgren och därefter ökade han konstant luckan bakåt in i mål.
– Jag tycker synd om Fredrik som nästan helt fick stopp. Det blev en gratisplacering till mig. Sen såg jag att Dahlgren inte fått upp rätt temp i sina däck och då tänkte jag att det var lika bra att ta chansen direkt. Nu känns det bra inför nästa race, vi hari pole och har ju helt klart fart men inget är avgjort på förhand. Se på Fredrik som hade pole i det här racet, men det känns väldigt bra inför nästa heat. Om jag tar starten och håller undan första varvet blir det svårt för de andra, avslutar Richard.

Fredrik Larsson tog sig till sist upp på pallen men var missnöjd efter att ha missat starten från pole position som innebar att han fick kämpa sig tillbaka. Han hade en racelång fight med Volvobilarna som ledde till skador på bilen och ett svårkört race och han erkände efteråt att det kunde ha blivit mycket värre.
– Det var så nära ett kärringstopp man kan komma i starten, konstaterar Fredrik. Jag hade för högt varv, sänkte och lamporna slocknade … timingen var helt usel helt enkelt. Jag var lycklig bara att jag lyckades komma iväg.

Fredrik låg trea de första varven men ett misslyckat omkörningsförsök på Robert Dahlgren i första kurvan gjorde att han istället tappade två placeringar som han lyckades ta tillbaka under racet.
– Robert var mycket långsammare i början men höll innern och jag visste att jag var starkare under inbromsning så jag chansade helt enkelt på yttern men det gick inte alls. Efter fighten med Volvobilarna fick jag skador på min bil och det var väldigt svårkört men jag kunde anpassa mig tillräckligt för att ta en pallplats. Den missade starten förstörde helt planeringen för racet och även om jag är nöjd med att ha räddat situationen hyfsat ville jag ju vinna från pole. Det är bara att köra om det igen i nästa race.

För Robin Rudholm var det ett desto lugnare race. Han startade åtta och kunde under racet ta en placering men därefter körde han ett relativt ensamt race. Efteråt var Robin nöjd med att säsongen nu startat och att första racet är avklarat.
– Jag gjorde en helt ok start men i stort sett var det ett odramatiskt race. Efter att jag lyckats ta mig om Mangs var luckan upp till Ekblom och de andra Volvobilarna för stor och det hände inte så mycket mer. Bilen fungerade bra racet igenom men jag var lite för ensam för att kunna göra så mycket mer. Nu är i alla fall första racet klart och vi är tillbaka i racerytm och tog en del poäng. Jag vill mer och laddar om till nästa race.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth var självklart mycket nöjd efter en stark säsongsöppning för WestCoast Racing.
– Precis som Richard säger har vi efter ett tufft år ifjol jobbat på att hitta tillbaka till glädjen i teamet och med den kommer resultaten. Vi har haft en plan under vintern och just nu känner jag stor glädje att den redan slagit igenom.

Resultat, heat 1 Ring Knutstorp topp 10:
1. Richard Göransson, 20 varv
2. Robert Dahlgren + 9,786
3. Fredrik Larsson + 12,853
4. Thed Björk + 13,196
5. Linus Ohlsson + 13,939
6. Fredrik Ekblom +14,172
7. Robin Rudholm + 17,745
8. Joakim Mangs + 24,912
9. Daniel Haglöf + 32,050
10. Mattias Andersson + 33,000

Senaste nyheterna