Dubbel pallplats – Göransson i mästerskapsledning

Publicerad 4 maj 2013, 16.46 av WestCoast Racing.

Det blev återigen två WestCoast Racing-förare på pallen när andra heatet i STCC-premiären på Ring Knutstorp kördes. Richard Göransson slutade tvåa med teamkollegan Fredrik Larsson trea.
– Vi är supernöjda, vilken premiär! Seger och andraplats, fyra bonuspoäng från kvalet och mästerskapsledning. Det kunde knappast vara bättre, jublar Richard Göransson.

Det första heatets dominant startade i pole men en kanonstart från Thed Björk på andraplats gjorde att Richard fick nöja sig med att vara tvåa in i första kurvan. Han jagade snabbt ikapp Björk och såg ut att vara snabbare men hittade aldrig en väg förbi under de 20 varven.
– Thed hade förvånansvärt bra fart. Min plan var att vänta ut honom men hans däck höll bra och han skulle aldrig någonsin släppa mig då. Min start var så där, bilen stannade nästan helt och det ändrade mina planer för racet men jag är grymt nöjd. Vi har haft en fantastisk helg. Nu väntar 24-timmars på Nürburgring som uppladdning inför Solvallaracet, avslutar Richard.

Fredrik Larsson tog ännu en tredjeplats och är trea i mästerskapet efter den första helgen. Han hade problem med en överstyrd bil i racet men är nöjd med sin säsongstart.
– Jag är självklart nöjd, två tredjeplatser är bra men starten från pole i första heatet kommer gräma mig ett tag. Jag kunde hålla farten i början av racet men bilen blev mer överstyrd i andra halvan av racet och jag fick nöja mig med tredjeplatsen. Vi kände oss väldigt starka inför den här helgen och nu är det hård fight resten av säsongen. En bra säsongsstart, sammanfattar Fredrik.

Rudholm tog ännu en sjundeplats. Den här gången efter att ha startat sexa men fastnat på yttern runt första kurvan och tappat en placering. Två sjundeplatser är inget Rudholm är nöjd med men han ser mycket positivt att ta med sig från säsongsstarten med WestCoast Racing och Xlander Racing.
– Jag hade en stökig start på yttern i det här racet men det var värt chansningen. Jag låg bakom Ekblom efter det och höll samma pace men det var ganska mycket status quo. Två sjundeplatser är inte ett resultat att vara väldigt nöjd med men jag är ändå positiv efter helgen. Både Richard och Fredrik hade en kanonhelg och visar att det finns en mycket stor potential och jag är inte orolig för egen del. Det är en extremt bra känsla i teamet och alla förutsättningar finns för bra resultat och det laddar jag för nu inför Solvalla, säger Robin.

Sista ordet går till en nöjd teamchef. Dick Jönsson Wigroth pustar ut efter en framgångsrik säsongsstart för WestCoast Racing.
– Jag är fruktansvärt nöjd efter den här helgen, det är svårt att ha en så mycket bättre helg. Nu kör vi om mästerskapet och det är en fantastisk stämning i teamet och det ger resultat direkt på banan. WestCoast Racing är tillbaka!

Resultat, topp 10, race 2 Ring Knutstorp:
1. Thed Björk, 20 varv
2. Richard Göransson, + 0,878
3. Fredrik Larsson, + 7,977
4. Robert Dahlgren, + 9,561
5. Linus Ohlsson, + 10,224
6. Fredrik Ekblom, + 10,473
7. Robin Rudholm, +13,416
8. Joakim Mangs, + 21,161
9. Daniel Haglöf, + 28,587
10. Niclas Olsson, +29,058

Senaste nyheterna