WestCoast Racing i topp när STCC-testerna avslutas

Publicerad 18 april 2013, 19.57 av WestCoast Racing.

Fredrik Larsson var på topp och Richard Göransson hade tredje bästa tid när tredje och sista testdagen inför STCC-säsongen avslutades på Ring Knutstorp. Efter en strålande andradag med sol hela dagen bjöd tredje dagen på lite omväxlande väder men det blev ändå ett lyckat test för teamet.
– Det känns väldigt bra just nu, säger Fredrik på väg hem från Knutstorp. Även om vädret spelade oss ett spratt med en blöt bana på förmiddagen som gjorde att tiden blev knapp hann vi med det mesta som vi planerade. Det har varit väldigt skönt med tre dagar på en och samma bana. Vi har ännu mer att ge och just nu känns det väldigt bra, allt har varit harmoniskt i teamet och vi har varit väldigt bra förberedda och vi har delat mycket arbete mellan förarna. Vi är redo för premiären.

Richard Göransson hade liksom igår tredje bästa tid och han är också nöjd med de tre testdagarna.
– Vi kan summera det här som att vi är väldigt nöjda, säger Richard. Jag var tredje snabbast och Fredrik var snabbast så en bra dag för teamet även tidsmässigt. Jag tror vi har en grymt bra racepace och under alla tre dagar har vi testet det vi tänkt att göra. Just nu känns det som Volvo blir våra värsta konkurrenter och vi är redo att ta oss an dem. Det har varit mycket färre förändringar i teamet den här vintern och det känns som ett mer komplett och sammansvetsat team nu och vi har kunnat dela mycket information mellan mig, Robin och Fredrik. Jag åker hem med en riktigt go’ känsla i kroppen, alla i depån strävar åt samma håll, nytt bra TV-avtal är på plats och teamet är snabbt. Alla pusselbitar är på plats efter en hård vinter och jag längtar på riktigt till premiären.

För Robin Rudholm har det varit en omvälvande vecka. Han inledde testerna utan en officiell bekräftelse för säsongen med den kom snabbt därefter tack vare ett nytt samarbete mellan WestCoast Racing och Xlander Racing.
– De här tre dagarna har varit extremt bra på en mängd olika sätt, konstaterar han. Inte minst att jag blev klar för säsongen tack vare samarbetet mellan WestCoast Racing och Xlander Racing. Jag har blivit väldigt positivt överraskad av hur duktiga alla är i teamet, det var ett starkt team när jag sist körde här men det har hänt otroligt mycket sedan dess. Vi har haft tre bra testdagar och jag har nog aldrig haft tre testdagar där jag har testat så mycket och fått ut så mycket olika information. Richard och Fredrik är två extremt snabba teamkompisar och vi är väldigt överens om ändringar på bilarna och har kunnat köra olika testprogram och synka informationen mellan oss. Jag hade gärna varit snabbare idag men vi följde vårt testprogram för dagen och just nu känns det extremt bra inför premiären.

1. Fredrik Larsson, BMW Dealer Team, BMW SR, 57,898
2. Fredrik Ekblom, Volvo Polestar Racing, Volvo S60, 57,925
3. Richard Göransson, BMW Dealer Team, BMW SR, 57,983
4. Robert Dahlgren, Volvo Polestar Performance, Volvo S60, 58,049
5. Jocke Mangs, Brovallen Design Citroén C5, 58,077
6. Thed Björk, Volvo Polestar Racing, Volvo S60, 58,232
7. Linus Ohlsson, Volvo Polestar Performance, Volvo S60, 58,285
8. Robin Rudholm, WestCoast Racing/Xlander Racing, BMW SR, 58,313
9. Alexander Graff, DHL/PTR, SAAB 9-3, 58,412
10. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, Dacia, 58,475
11. Roar Lindland, Team Tidö, SAAB 9-3, 59,054
12. Carl Philip Bernadotte, Volvo Polestar, Volvo S60, 59,235
13. Niclas Olsson, Brovallen Design, Citroén C5, 59,350
14. Daniel Haglöf, PWR Racing, SAAB 9-3, 59,521

Senaste nyheterna