Larsson sexa, WestCoast-förarna på led på gridden

Publicerad 29 september 2012, 12.56 av WestCoast Racing.

Fredrik Larssons sjätteplats blev WestCoast Racings bästa resultat i kvalet i Göteborg. Efter en regnig morgon torkade banan upp och det var slicks som gällde under kvalet men förhållandena var svårkörda och många hade problem med greppet. Larsson var hyfsat nöjd efteråt.
– Det kändes rätt ok och det var flera rätt bra varv men det räckte inte hela vägen, sa Larsson. Jag är nöjd med några varv men mot slutet saknades det där lilla, lilla extra. Det känns ok men det var inte perfekt.

Richard Göransson kvalade in på en åttondeplats och var besviken efteråt.
– Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Det var svårt att få grepp och det var helt enkelt inte bra. Just nu vet jag inte vad jag ska tycka om det här.

Martin Öhlin var bra med i första halvan av kvalet och låg tvåa när kvalet rödflaggades efter en krasch. Efter att kvalet återupptogs lyckades han inte förbättra sin tid och föll till en tiondeplats.
– I början var det väldigt bra men mot slutet hände vi av någon anledning inte med, sa Martin. Det var inget grepp och det gick inte att få till varven. Inte bra alls.

På tolfteplats kvalade Duncan Huisman in och därmed startar WestCastförarna i ett led på sjätte, åttonde, tionde och tolfteplats i eftermiddagens race. Holländaren har en stor utmaning framför sig att med kort varsel hoppa in men han har gradvis byggt upp farten under helgen.
– Vi har lite problem att få till balansen i bilen och det är väldigt viktigt på en sådan här kort bana där det är så jämnt, sa Duncan efteråt. Det är tuff konkurrens och vi fick inte till det bättre men det känns som att bilen är ok inför racet.

Kval – TTA – Göteborg – Topp 10

1 Thed Björk Volvo S60 44.592
2 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.047
3 Fredrik Ekblom Volvo S60 +0.094
4 Daniel Haglöf Saab 9-3 +0.108
5 Jocke Mangs Citroën C5 +0.124
6 Fredrik Larsson BMW SR +0.146
7 Robert Dahlgren Volvo S60 +0.181
8 Richard Göransson BMW SR +0.231
9 Robin Rudholm Saab 9-3 +0.343
10 Martin Öhlin BMW SR +0.448

Senaste nyheterna