Duncan Huisman tävlar för WestCoast Racing i TTA-finalen

Publicerad 25 september 2012, 13.14 av WestCoast Racing.

Den internationella toppföraren Duncan Huisman kommer att tävla för BMW Dealer Team WestCoast Racing i finalen av TTA – Elitserien i Racing på Göteborg City Arena.
– Det känns bra att vara tillbaka i Sverige och jag ser fram emot att tävla i TTA som är ett väldigt starkt mästerskap, säger Huisman.

Holländaren tävlade för WestCoast Racing i Sverige under säsongen 2006 där han tog SM-bronset i sin första säsong någonsin på de svenska banorna.
– Duncan är en mycket snabb förare som vi trivs bra med i teamet. Han imponerade stort senast han tävlade i Sverige med oss och han kommer att få en minst lika stor utmaning i helgen när han får kasta sig in i TTA. Men vi kommer att ge honom den bästa möjliga supporten och vi ser fram emot att ha honom med oss i helgen, säger Dick Jönsson-Wigroth, teamchef för WestCoast Racing.

TTA-bilen blir en ny upplevelse för Huisman, som är flerfaldig holländsk mästare och har vunnit klassiska Macau fyra gånger, medan Göteborg City Arena blir ett kärt återseende.
– Jag vann här dubbelt 2008 när jag tävlade i Camaro Cup och jag gillar banan. Den är lite ombyggd sedan jag tävlade här sist, men det ska inte vara några problem, säger Huisman.

Huisman ställs mot 15 av Sveriges absolut snabbaste förare i TTA-finalen, en utmaning som Holländaren ser fram emot.
– Jag ser verkligen fram emot att tävla i TTA, det är ett mästerskap med många starka förare. Det kommer inte att bli lätt, jag håller ambitionerna blygsamma resultatmässigt. Men jag kommer att göra ett så bra jobb som möjligt så får vi se var det tar oss, säger Huisman.

Huisman ersätter Andreas Ebbesson som avslutade säsongen efter tävlingen på Anderstorp Raceway.

Senaste nyheterna