Midmark och Holmberg GTB-mästare för WestCoast Racing

Publicerad 16 september 2012, 13.03 av WestCoast Racing.

Med endast en poängs marginal blev Chris Midmark och Anders Holmberg mästare i GTB-klassen i Swedish GT för WestCoast Racing. Duon som kör teamets BMW M3 GT4 kom till Tierp bara två poäng upp till mästerskapsledning. De lämnade Tierp som GTB-mästare med en poängs marginal. Chris Midmark körde den avslutande stinten och det här var hans andra raka mästerskapsseger efter att ifjol vunnit Ginettamästerskapet.
– Jag var väldigt försiktig och tog inte en enda risk under min stint. Jag visste att mästerskapet var vårt om vi kom tvåa men det var svårt att köra. Det är enklare när man kan ligga på och pusha men idag var det mästerskapet som var målet. Jag är väldigt glad att tillsammans med Anders säkra mästerskapet och ett stort tack till WestCoast Racing och Dick för förtroendet. Det har varit en tuff konkurrens i GTB och inför finalen var vi tre bilar som slogs om mästerskapet. Riktigt roligt att det gick vägen!

Anders Holmberg tog än en gång starten och en bra stint där han kunde lämna över bilen på en andraplats till Chris Midmark.
– För mig har det varit en fantastisk läroprocess att jobba i ett sådant här team och utvecklas som förare, säger Anders. Jag har bara kört i fyra år och det mottagande vi har fått i teamet och den hjälp jag har fått att utvecklas är fantastiskt. Stämningen har varit fantastisk och attityden har varit professionell och det är inte ofta man hittar sådana kombinationer. Som förare var det fantastiskt att köra på nya Tierpbanan med stadiondelen och jag är nöjd med min startstint. Jag är väldigt nöjd med säsongen, teamet gjorde inga misstag och vi lyckades bli mästare.

Teamchef Dick Jönsson-Wigroth följde finalracet från depåmuren och var mycket nöjd med duons säsongsavslutning och GTB-titel.
– Chris och Anders har gjort ett bra jobb tillsammans med GT-gänget hela säsongen och kunde säkra ännu en WestCoast Racing-titel, säger Dick. Det har varit en intressant och spännande klass med tuff konkurrens. Chris och Anders har varit säkra hela säsongen och det var nyckeln till mästerskapet. Ett stort grattis!

  • Lennart Bohlin

    Hej Dick!
    Mycket märkligt att denna artikel fortfarande ligger kvar på er hemsida, tycker att du borde lägga ut det riktiga resultatet och inte lura era sponsorer med att ni är mästare när ni kom 2a.

    Hälsningar från den riktiga mästaren Lennart Bohlin Aston Martin GT4

Senaste nyheterna