Pallplats för Larsson i Tierp

Publicerad 15 september 2012, 19.20 av WestCoast Racing.

På träningen i fredags kraschade Fredrik Larsson i muren och bilen blev så skadad att helgen såg ut att vara över. Ett dygn senare efter en mirakulös insats av teamet som fick ihop bilen stod Fredrik Larsson på pallen efter att startat sjua och slutat trea. Något han knappt själv kunde förstå.
– Jag fattade ingenting efter målgång, tyckte väl att jag var hyfsat nöjd med fjärdeplats men så fick jag veta att jag var trea. Jag är jättenöjd och teamet har gjort ett helt fantastiskt jobb som fick ordning på min bil.

Fredrik inledde racet ganska stillsamt men mot slutet var han klart snabbaste bil och tog in mycket på Fredrik Ekblom på andraplats.
– I början hade jag inte riktigt pace men mot slutet var bilen fantastisk och den mattades ingenting. Två varv till och jag hade passerat Ekblom också. Det blev en bra dag och jag tog in några poäng på Björk i mästerskapet också. I Göteborg ska jag jaga pallplats totalt i mästerskapet!

För de andra WestCoast Racing-förarna var det ett tufft race. Richard Göransson var inledningsvis med och slogs om pallplatserna men ett tekniskt problem tvingade honom i depå och därefter var chanserna till en framskjuten placering borta. Han gick i mål  som elva.
– Det är verkligen inte vårt år i år. Det här var en tuff bana för bilarna och typiskt nog drabbades vi också den här gången. Det är inte mycket att göra åt det, jag var besviken och irriterad efter depåstoppet och tog i. Det blev åtminstone tävlingens snabbaste varv, berättade en besviken Göransson.

Även Martin Öhlins bil föll offer för den tuffa banan. Bakvingen på hans bil vek sig och han tvingades i depå för ny bakvinge. Det betydde att han föll ner till en tiondeplats.
– Det här är inget att skriva hem om, konstaterade Martin. Det är synd att påstå att det är stolpe in för oss i år. Jag har redan glömt det här racet.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth sammanfattade en blandad helg för WestCoast Racing.
– Glädjeämnen är att Chris Midmark och Anders Holmberg kunde säkra mästerskapet i GTB och Fredriks pallplats idag efter kraschen i fredags. Annars var detta en tuff dag, både Richard och Martin drabbades av problem som låg utanför vår kontroll och förstörde deras race. Det här är en tuff säsong för oss med framgångar blandade med motgångar. Nu siktar vi på att avsluta med flaggan i topp i Göteborg och försöka få upp Fredrik på tredjeplats i mästerskapet.

Resultat, TTA Tierp topp 10
1. Linus Ohlsson, SAAB 31 varv
2. Fredrik Ekblom, Volvo + 2,910
3. Fredrik Larsson, BMW SR + 3,091
4. Thed Björk, Volvo +5,818
5. Mattias Andersson, SAAB + 21,508
6. Tommy Rustad, Volvo + 21,994
7. Robin Rudholm, SAAB + 23,843
8. Robert Dahlgren, Volvo + 34,759
9. Viktor Hallrup, Citroën + 39,707
10. Martin Öhlin, BMW SR + 2 varv
11. Richard Göransson, BMW SR + 4 varv

Senaste nyheterna