Poängplats i GT Masters på Zandvoort

Publicerad 5 maj 2012, 15.54 av WestCoast Racing.

Det blev säsongens första poängplats i GT Masters för WestCoast Racing när det första av helgens två GT Masters-race kördes på Zandvoort i Holland idag. Fredrik Lestrup och Martin Matzke gjorde ett säkert race och kunde säkra poäng i ännu ett spännande race i ADAC GT Masters. Fredrik tog starten och undvek problem i den tighta första kurvan. Han hade därefter en bra fart men tappade mycket tid bakom en Porsche som hindrade framfarten i början.
– Starten var bra men de framför bromsade upp ganska mycket vilket tvingade mig att bromsa och tappa två bilar på yttern, berättar Fredrik. Det var väldigt trångt in i första kurvan och jag ville inte ta några stora risker utan såg till att vi kom igenom starten säkert. Tyvärr innebar det att jag fastnade bakom en Porsche som var snabb på fel ställen och körde väldigt nervöst och defensivt. Jag kunde till slut trycka mig förbi honom och köra ikapp klungan framför som slogs om femte till åttonde plats innan det var dags för depåstoppet.

Fredrik Lestrup lämnade över ratten till Martin Matzke efter drygt halva racet och Martin Matzke kunde förvalta tiondeplats och säkra teamets första poängplats för säsongen.
– Vi ska vara glada för våra första poäng, fortsätter Fredrik. Det är egentligen idag som vår säsong startar på riktigt. Martin förvaltade placeringen väl och gjorde ett bra jobb i sin stint. Vi har speeden för topplaceringarna och nu gäller det att knyta ihop allting på en och samma gång. Det är väldigt jämnt i de här racen, det går lika fort nere på tjugonde plats som i toppen så kvalen är väldigt viktiga. Nu ska vi bara få ihop allt.

Martin Matzke körde som sagt racets andra stint och han kunde förvalta tiondeplatsen in i mål. Han kom ut mitt i en klunga efter sitt depåstopp och hade i början av stinten en fight med Farnbacherteamets Ferrari han några varv senare kunde skapa sig en lucka till.
– Fredrik gjorde ett bra jobb i starten som gav oss möjlighet att ta poäng idag, säger Martin. Jag fokuserade på att köra säkert och ta oss i mål. Jag kunde öka avstånden till Ferrarin bakom men tyvärr var Mercedesen framför oss lite för långt före för att jag skulle kunna köra ikapp den. Min stint var ok, balansen i bilen var bra hela tiden och däcken kändes bra under hela stinten. Jag fick justera mina spårval lite mot slutet för att ha grepp men det var inga större problem.

Martin kommer nu att starta söndagens race som han startar från tjugonde plats.
– Det kommer att bli en tuff start mitt i fältet i morgon och det kommer bli trångt i första kurvan. Starten idag såg disciplinerad ut så förhoppningsvis blir det likadant imorgon. Vi ska försöka köra upp oss till poäng imorgon också, får vi en bra start finns chansen, avslutar Martin.

Racereport in English

Inofficiellt resultat, topp 10 ADAC GT Masters race 1, Zandvoort:
1: D. Alessi/D.Keilwitz, Chevrolet Corvette 35 varv
2: S. Knap/J. de Boer, BMW Z4 + 0,411
3: R. Renauer/J. Bleekemolen, Porsche 911 GT3 R + 34,841
4: J. Krohn/N. Verdonck, Ford GT GT3 + 35,409
5: D. Lunardi/M. Martin, BMW Alpina B6 + 35,741
6: J. Stuck/F. Stuck, Aston Martin V12 Vantage + 36,054
7: S. Asch/M. Götz, Mercedes Benz AMG SLS + 38,010
8: D. Baumann/H. Proczyk, Mercedes Benz AMG SLS + 41,911
9: F. Stoll/D. Dobitsch, Mercedes Benz AMG SLS, + 45,349
10: F. Lestrup/M. Matzke, BMW Z4 + 53,570

Komplett officiellt resultat, race 1 Zandvoort

Senaste nyheterna