BMW Dealer Team WCR snabbast sista testdagen på Anderstorp

Publicerad 4 maj 2012, 19.15 av WestCoast Racing.

Fredrik Larsson före Richard Göransson. Så blev det när den sista testdagen på Anderstorp summerades. Båda förarna hade bra testdagar med mycket körning och under förmiddagspasset kunde båda sätta tider som visade sig vara de två snabbaste under tesdagarna på Anderstorp. Fredrik Larsson var snabbast och är mycket nöjd med sin testdag.
– En mycket bra testdag där vi följde planen från morgon till kväll och fick massor av information och dessutom var snabbast. Vi har följt vår plan hela dagen med både kval och racesimulationer och fått massor av viktig information. Det är kul att Richard också varit lika snabb, det ger oss mycket värdefull information att jämföra med. Bilen är kul men krävande att köra och det är verkligen jämnt, det här kommer att bli en riktig tuff och kul säsong, säger Larsson.

Richard Göransson var också nöjd med sin dag där även han kunde gå igenom ett helt testprogram och göra både kval- och racesimuleringar. Hans bästa tid var bara 54 tusendelar sämre än Larssons bästa tid.
– Vi har haft tre jättebra testdagar. Hela teamet har varit fokuserade och målinriktade och det är ett bra kvitto att vi avslutar sista dagen med två bilar i topp och alla fyra bilar i topp åtta. Vi har uppnått det vi önskat och fått ut väldigt mycket av de här dagarna och kunna gå igenom allt. Jag har lärt mig mycket om hur bilen är att köra och mekarna har fått lära sig mycket om hur bilen är att arbeta med. Bilen är helt hysteriskt kul att köra och fantastisk när man hittar rätt i inställningarna. Jag är superladdad för det allra första TTA-racet någonsin nästa helg, säger Richard.

Liksom BMW Dealer Team WCR hade även WestCoast Racing-teamet en bra testdag. Andreas Ebbesson hade sjätte bästa tid och kunde även han köra igenom sitt testprogram.
– Det här var en bra dag som jag är väldigt nöjd med. Vi har arbetat hårt idag med alla möjliga test och kunnat testa både kval och racesimuleringar. Bilen kräver mycket samtidigt som den är väldigt kul att köra, det gäller verkligen att vara fokuserad, säger Andreas.

Martin Öhlin kunde också komma igen efter en stökig och besvärlig testdag igår. Han hade åttonde bästa tid och kunde köra igenom hela sitt testprogram.
– Idag fungerade det mycket bättre och vi har fått mycket viktigt arbete gjort, säger Martin. Nu kan vi äntligen börja jobba med bilen och det här är hur kul som helst. Jag ser verkligen fram emot den första tävlingshelgen nu.

Därmed är de officiella försäsongstesterna i TTA över. Nu väntar förberedelse för den första tävlingshelgen som inleds nästa fredag på Gelleråsen med ett nytt test under fredagen.

Anderstorp Raceway test – Dag 2 – Topp 10

1 Fredrik Larsson BMW SR 1:33.586
2 Richard Göransson BMW SR +0.054
3 Fredrik Ekblom Volvo S60 +0.212
4 Stefan Söderberg Citroën C5 +0.260
5 Robert Dahlgren Volvo S60 +0.292
6 Andreas Ebbesson BMW SR +0.603
7 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.630
8 Martin Öhlin BMW SR +0.684
9 Thed Björk Volvo S60 +0.693
10 Tommy Rustad Volvo S60 +0.726

Kompletta resultat, nedladdningsbar fil

Senaste nyheterna