Åttonde och tjugonde plats i GT Masterskvalet på Zandvoort

Publicerad 4 maj 2012, 19.33 av WestCoast Racing.

Det blev en åttondeplats respektive en tjugondeplats i kvalet till ADAC GT Masters på Zandvoort för Fredrik Lestrup och Martin Matzke. Fredrik Lestrup körde den första delen av kvalet som avgör startplatsen till lördagens race och han kvalade in på en åttondeplats.
– Med tanke på att jag aldrig kört på den här banan tidigare och lär mig något nytt för varje varv så är jag rätt nöjd, säger Fredrik. Vi kunde ha kört snabbare men jag fick trafik i slutet av mitt bästa varv som kostade en del tid. Kvalet flöt på bra, Daniel (Rahm, chefsingenjör) tajmade våra varv väldigt bra och jag kunde komma ut på banan med fria varv varje gång. Banan är galet snabb och det är väldigt små marginaler så det blir ett spännande race imorgon. Vi har mer tid att hämta och förbättrar oss fortfarande för varje varv.  Vi ska göra lite justeringar på bilen till imorgon men den fungerar väldigt bra.

I det andra kvalpasset som avgör startplaceringarna till söndagens race kvalade Martin Matzke. Liksom under det första kvalpasset blev det rödflaggat en gång på grund av avåkningar. Martin kvalade in på 20:e plats.
– Det var två bra kvalstinter men jag hade lite för mycket trafik på mina bästa varv, säger Martin. Vi gjorde lite förändringar på bilen som var i rätt riktning men det finns mer tid att hämta. Placeringen är lite för långt bak men bilen känns bra för racet och över längre stintar.

Det första racet startar 12:30 imorgon lördag.

Qualifying report in English

Resultat, kval 1

Resultat, kval 2

Senaste nyheterna