Redo för GT Masters på Zandvoort

Publicerad 3 maj 2012, 09.53 av WestCoast Racing.

Holland och legendariska Zandvoort väntar i helgen när det är dags för andra omgången i ADAC GT Masters. Det är första gången som mästerskapet besöker racingbanan vid sanddynerna i Holland och för WestCoast Racing är det omstart efter en besvärlig premiärhelg på Oschersleben. Fredrik Lestrup ser fram emot helgen och en bana han tidigare inte kört på.
– Zandvoort är en ny bana för mig och hela teamet, säger Fredrik. Banan borde passa BMW:n som har bra aerodynamik vilket ser ut att bli viktigt här. Vi hade en besvärlig premiärhelg så nu är det omstart som gäller. Jag är laddad och har förberett mig med två VLN-race på Nürburgring sedan Oschersleben. Kvalet kommer att bli viktigt här och kommer att vara ett stort fokus eftersom det är så jämnt i racen. Jag hoppas vi får bra väder och en bekymmersfri helg så kommer det att gå bra.

Även för Martin Matzke är det här första besöket på Zandvoort och han tror liksom Fredrik att banan kommer att passa Z4:an.
– Det är en ny bana för mig men jag har sett lite in-car filmer och den ser intressant ut, säger Martin. Den ser ut att vara snabbare än jag trodde vilket passar mig och vår bil bra, det ser ut att vara en bana som kräver bra aerodynamik. Får vi en problemfri helg tror jag vi kommer att vara starka.

Som vanligt är det träning följt av två kval på fredagen. Båda racen är en timme långa med obligatoriskt förarbyte och race 1 körs på lördag och race 2 på söndag. 43 bilar är anmälda till helgen.

Länkar för helgen:

ADAC GT Masters hemsida
Tidsschema och baninformation
Live-timing

  • Mrfeboz

    Länkarna fungerar inte, är det hos mej det är fel?

Senaste nyheterna