WestCoast Racings Richard Göransson kör MINI i kungaklassen WRC i Svenska Rallyt

Publicerad 19 december 2011, 15.13 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing-föraren Richard Göransson står inför sitt livs vinterutmaning. Han ska mäta sig mot världseliten i rally på deras egen hemmaplan – i högsta klassen!

Efter förra årets succé där Richard Göransson kom tvåa i PWRC-klassen i Svenska Rallyt har han nu beslutat sig för en ännu större utmaning, att köra i snabbaste WRC-klassen. En utmaning han kanske ännu inte insett den fulla vidden av.
– Det här blir den största utmaningen i min karriär och jag skulle ljuga om jag inte säger att jag är nervös. Jag tävlade ju i rally för första gången för bara drygt ett år sedan, säger Richard.

Richard kommer att köra en MINI John Cooper Works WRC i Svenska Rallyt, en bil som drivs av det brittiska fabriksteamet Prodrive. Anledning till att han gör det här säger han är för att bli en bättre racerförare.
– Jag har nu varit i toppen i racing under flera år och för mig är det viktigt att jag fortsätter att utvecklas som förare, och rally är ett sätt att göra det på. Jag lär mig att improvisera mer, möta olika förhållanden på ett bättre sätt och att snabbare kunna fatta rätt beslut. Rally är fortfarande något helt nytt för mig och WRC är det största man kan köra, det är rallyts Formel 1, säger Richard.

WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson-Wigroth ser positivt på att Richard Göransson använder vinterrallyn till att utvecklas som förare.
– Jag har alltid ansett att vi som team bara ser fördelar i att våra förare håller sig aktiva och igång även mellan säsongerna, säger Dick. Richard inledde årets säsong starkare än någonsin och dominerade i öppningsracet och delvis berodde det på hans framgångsrika rallysatsning. Nästa säsong väntar TTA och en helt ny racerbil och det här tror jag är en bra förberedelse för Richard inför nästa års TTA-säsong.

Dick förväntar sig att det blir en stor utmaning för Richard att köra i högsta klassen i Svenska Rallyt men tror det finns möjlighet till VM-poäng.
– Det här är en jätteutmaning, Richard ska mäta sig mot världens bästa rallyförare i en VM-tävling på deras egen hemmaplan. Han står inför ett enorm utmaning och med tanke på hur svårt vi har sett att andra racerförare har haft det när de gett sig på rally ska man inte på något sätt underskatta det Richard står inför. Det vore en bragd om han slutade topp-10 och tog VM-poäng men om någon kan klara det så är det Richard.

Tävlingen körs den 9-12 februari med start och mål i Karlstad. Världsmästarteamet Prodrive som bygger och driver MINI:s WRC-bilar ser fram mot utmaningen att hjälpa Richard Göransson i konkurrensen mot världens bästa rallyförare i den allra högsta klassen.
– Prodrive är glada att få arbeta med en förare med så stor talang som Richard har, säger Prodrives Richard Taylor. Även om han mest är van vid torr asfalt så har han nyligen skaffat sig erfarenhet av att köra vinterrally och vi vet att vår MINI WRC bil är lätt att köra och är säkra på att han kommer att kunna anpassa sig till den. Vårt mål är att hjälpa Richard till sin bästa placering någonsin i Svenska Rallyt.

Senaste nyheterna