Martin Öhlin kör TTA för WestCoast Racing BMW Dealer Team

Publicerad 17 november 2011, 09.05 av WestCoast Racing.

Martin Öhlin som debuterade för WestCoast Racing i Carrera Cup Scandinavia 2010 och i år körde sin första säsong i STCC blir nu teamets andra förare i nystartade TTA-mästerskapet nästa säsong.
– Jag trivs väldigt bra i WestCoast Racing och det känns kul att få fortsatt förtroende att fortsätta i teamet, säger Martin. Det är mycket nytt som väntar nästa år och det är en skön trygghet att jag kan ta mig an det tillsammans med WestCoast Racing.

Martin Öhlin körde tidigare i höstas en testdag med den bil som kommer utgöra basen för tävlingsbilarna i det nya TTA-mästerskapet 2012. Det testet övertygade honom om valet för nästa år.
– Bilen är oerhört rolig att köra och en riktig racerbil, den är både snabbare och mer utmanande att köra. TTA har ett intressant koncept som jag tror kommer bli mycket spännande och det kommer bli en väldigt tuff och rolig säsong med jämn och tät racing. Jag ser fram emot nästa år och den nya bilen tror jag kommer passa min tidigare erfarenhet mycket bättre.

För teamchef Dick Jönsson Wigroth var det självklart att fortsätta samarbetet med Martin Öhlin.
– Martin hade en tuff debutsäsong i STCC i år med mycket otur, men han var många gånger snabbaste BMW-förare i startfältet och visade att han är väldigt snabb, säger Dick. För mig var det en självklarhet att fortsätta samarbetet med Martin och bygga vidare med satsningen på honom. Han är en av de unga lovande racerförarna i Sverige och jag är övertygad om att han kommer att finna sig snabbt tillrätta i den nya bilen och i det nya mästerskapet. Det är också en styrka att WestCoast Racing redan har två förare klara så här tidigt inför nästa säsong.

Sedan tidigare är det klart att fyrfaldiga SM-guldmedaljören Richard Göransson fortsätter hos WestCoast Racing BMW Dealer Team och kör i TTA 2012.

TTA skapades 2010 av fyra av Sveriges största och mest framgångsrika racingteam. Teamen har tillsammans tagit sex av sju SM-titlar i standardvagnsracing under senaste sju åren. TTA startar till 2012 ett helt nytt racingmästerskap. TTA är en intresseorganisation för elitracingteam och arrangörer i Sverige, där deltagande team och arrangörer blir delägare i mästerskapet.

Senaste nyheterna