Gå tillbaka

WestCoast Racing och BMW fortsätter framgångsrikt samarbete

WestCoast Racing har sedan mitten av 90-talet representerat BMW som BMW Dealer Team och haft ett framgångsrikt samarbete som bland annat resulterat i fem SM-guld och ett EM-guld. Nu förlängs samarbetet och WestCoast Racing kommer även under 2012 att i sina tävlingsprogram representera BMW. Teamchef Dick Jönsson Wigroth är stolt att få fortsätta representera BMW.
– Vi har allt sedan starten haft ett mycket gott samarbete med såväl BMW Motorsport som BMW Sverige och deras återförsäljarkår, något som har varit framgångsrikt både på och utanför tävlingsbanorna. BMW är en naturlig del av WestCoast Racing och en fortsättning kändes självklar. Jag är stolt att fortsätta ha med BMW när vi utökar vår verksamhet ytterligare under 2012, säger Dick Jönsson Wigroth.

WestCoast Racings Richard Göransson tar också emot beskedet med stor glädje. Han har representerat BMW sedan 2003 och bland annat vunnit fyra SM-guld och ett EM-guld som BMW-förare.
– För mig har det faktiskt aldrig riktigt känts som det funnits något annat alternativ än BMW efter att jag slutade köra formelbil, säger Richard. Jag har haft mina största framgångar i karriären som BMW-förare och det är ett samarbete som har varit fantastiskt bra både på och utanför racerbanorna. Jag är mycket stolt att fortsätta representera BMW även under 2012.

WestCoast Racing BMW Dealer Team kommer under 2012 att tävla både i Sverige och Europa. WestCoast Racing är Sveriges mest framgångsrika BMW-team och har sedan 1996 bland annat tagit fem SM-guld, fyra SM-silver och ett EM-guld.