Gå tillbaka

Tuff säsongsavslutning i GT Masters

Det blev en tuff säsongsavslutning i tyska GT Masters där WestCoast Racing i år kört utvalda helger. I säsongsfinalen körde Richard Göransson och Fredrik Larsson och det blev en 13:e plats och en 23:e plats i de två avslutande racen. Teamet fortsatte utveckla och utvärdera Z4:an och Richard Göransson summerade en tuff helg.
– Det är inga resultat att skriva hem om men vi visste på förhand att det här skulle bli en väldigt tuff helg, säger Richard. Vi saknar både grepp och fart i bilen och då är det svårt. I det första racet blev det en hyfsad uppkörning men mot slutet var det otroligt halt bak. Till det andra racet testade vi nya inställningar och det var ett svårt race där det mesta gick fel. Nu är det dags att avsluta årets racingsäsong och se framåt.

Fredrik Larsson som kört de senaste GT Masters-racen och de två senaste i par med Richard Göransson tyckte också det var en som väntad tuff säsongsfinal på Hockenheim.
– Vi hade en svårkörd bil i det första racet där vi saknade grepp ut ur kurvorna. Trots det kunde vi plocka en del placeringar. Det andra racet var väldigt tungt, vi hittade tyvärr inte mer fart och kunde inte mäkta med bättre. Det goda är att vi tillsammans med BMW har kunna utvärdera bilen och konkurrensen i GT Masters och det finns mycket jobb att göra för nästa år. Alla i WestCoast Racing har verkligen gett allt och ska ha ett stort tack, avslutar Fredrik.

Nedladdningsbar fil, resultat race 1

Nedladdningsbar fil, resultat race 2