Gå tillbaka

WestCoast Racing kör säsongens finalrace på Hockenheim

WestCoast Racing avslutar i helgen årets racingsäsong med finalen i tyska GT Masters på Hockenheim. Richard Göransson och Fredrik Larsson delar på bilen även i säsongsfinalen och har inför de två racen på lördag respektive söndag kvalat in 24:a och 22:a. Richard Göransson körde det andra kvalpasset som avgör startuppställningen inför söndagens en timme långa race och kvalade in på en 22:a plats.
– Det här blir en helg med förberedelser för framtiden, säger Richard. Det är alltid kul att racea och nu är det sista racet för säsongen. Vi vet att det här kommer bli supertufft, för oss blir det ännu ett testrace för att fortsätta utvärderingsarbetet med bilen. Vi saknar fart men kommer att kämpa och fortsätta testa mycket olika lösningar för att hitta fart för framtiden. Det är också kul att vara tillbaka på Hockenheim, senast jag tävlade här var i Formel Ford på den gamla slingan 1999.

Fredrik Larsson körde det första kvalpasset och kvalade in på en 24:e plats inför lördagens en timme långa race.
– Det är skönt att vara tillbaka bakom ratten på Z4:an, säger Fredrik. På Assen var vi nia som bäst. Självklart vill vi prestera ännu bättre resultat i helgen men vi ska också vara realistiska. Vi ska fortsätta arbeta med bilen och hitta rätt i inställningarna.

Totalt 46 GT-bilar kommer till start i säsongsfinalen i GT Masters på Hockenheim. Lördagens och söndagens race startar båda 12:00.