Finalhelg på Mantorp Park

Publicerad 22 september 2011, 10.31 av WestCoast Racing.

Det är finalhelg i STCC på Mantorp Park och WestCoast Racing åker dit med segrar i siktet. Teamchef Dick Jönsson Wigroth vill avsluta en tuff säsong innehållande skador och oplanerade händelser med toppresultat och WestCoast Racing kommer till Mantorp på delad förstaplats vad gäller antal segrar under säsongen.
– Trots att Richard Göransson skadade sig i säsongsstarten och vi tvingades gå ner till en bil under flera helger har vi vunnit tre race i år, säger Dick. På Mantorp vill vi utöka den segersviten och avsluta säsongen i topp. Det är ingen tvekan om att vi har haft fart för att slåss om mästerskapet även i år men den här säsongen gick det inte vår väg. Mantorp är kanske inte den starkaste banan för oss gentemot de motorstarkare bilarna men det är finalhelg och det bjuder alltid på överraskningar. Vårt mål är att vinna race i helgen.

Martin Öhlin har haft en tuff debutsäsong i STCC men att farten har funnits där har det inte varit någon tvekan om. Han har vid flera tillfällen varit bästa BMW i kval och race. På Mantorp i våras kvalade han sexa men blev avknuffad i starten. Nu är det dags för revansch.
– Det finns ingen anledning att tänka på det nu utan jag ska gå för fullt i finalhelgen, säger Martin. Jag har ingen anledning att spara på krutet så målet är att avsluta med flaggan i topp. Ett bra kval och sen två bra race är det enda på agendan.

För ett år sen säkrade Richard Göransson sin fjärde STCC-titel på Mantorp Park och blev därmed historisk. I år har han trots ett långt skadeupphåll vunnit tre race och blivit historisk med flest antal segrar i STCC. Någon chans att vinna mästerskapet i år har han inte men han ska utöka segerrekordet och föra ett utökat finalfält.
– Det är lite kul att se att Chevrolet behöver tre bilar för att vinna mästerskapet och Biogasteamet hela fyra bilar, säger Richard. För oss räckte det med en bil för att vinna mästerskapet ifjol. Efter skadan i säsongsstarten kunde vi inte försvara vår mästerskapstitel men jag kommer att ge allt för att slåss om segrarna i finalhelgen. De som vill vinna i helgen får räkna med mig och med att ta i ordentligt.

Tidsschema – Mantorp Park

Fredag 23/9
14.15 – Test
16.20 – Kval

Lördag 24/9
09.20 – Warm up
11.55 – Gridshow
13.05 – Race 1
15.35 – Race 2

TV-tider – STCC

Lördag 24/9
12.30 – STCC – Viasat Sport
15.15 – STCC – Viasat Sport

Söndag 25/9
17.00 – SVT1

Viktlista – Mantorp

1225 kilo – BMW 320si E90 [6 speed SQ-box]
1210 kilo – BMW 320si E90 [5 speed H-box]
1210 kilo – Volkswagen Scirocco
1210 kilo – Volkswagen Scirocco [Kristoffersson, Björk]
1210 kilo – Chevrolet Cruze
1199 kilo – Volvo C30
1150 kilo – Alfa Romeo 156
1140 kilo – Honda Accord
1130 kilo – SEAT León TFSi
1120 kilo – BMW 320i E46

Senaste nyheterna